Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη (Instagram)

Μαίρη Συνατσάκη: «Ιδιος άνθρωπος, άλλη πόζα» - Η ανάρτηση για την κυτταρίτιδα

Eλάχιστα από αυτά που βλέπουμε στα social media είναι αληθινά αναφέρει με τον δικό της τρόπο η Μαίρη Συνατσάκη

Η παρουσιάστια, vlogger και youtuber Μαίρη Συνατσάκη με μια μακροσκελή καλοκαιρινή ανάρτησή της στο Instagram, υπενθυμίζει στους followers της ότι ελάχιστα από αυτά που βλέπουμε στα social media είναι αληθινά. Με δύο φωτογραφίες της κάνει σαφές ότι «τα social media είναι μια ιλουστρασιόν εκδοχή της ζωής όλων μας» δείχνοντας το σώμα της σε δύο διαφορετικές πόζες.  

Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί στην ανάρτησή της: «Ίδιος άνθρωπος, ίδια ώρα, ίδιο σώμα, άλλη πόζα... Θα κάνω αυτό το ποστ για να αντικρίσω την δική μου ντροπή. Συζητούσαμε πολύ προχθές για το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα φωτοσοπ και τα σμουθνες και τα «μαζέματα» με απλικέσιο στα σώματα εδώ στο ινσταγκραμ. Ξέρω ότι στην βάση τους τα social media είναι μια ιλουστρασιον εκδοχή της ζωης όλων μας, αλλά πόση ευθύνη έχουμε που συντηρούμε μόνιμα και μόνο αυτήν την όψη της, μετατρέποντας την σε ουτοπική κανονικότητα; Πολλή! Μας είπαν «Αυτό το πρότυπο γυναίκας είναι το όμορφο» κι εμείς πειστήκαμε και προσπαθούμε όλες να του μοιάσουμε. Σε αυτό το ένα. Το αψεγάδιαστο. Όλες. Και γιατί; Για να αρέσουμε περισσότερο στους άντρες; Για να μας θαυμάζουν περισσότερο οι γυναίκες; Για να μην αντικρίσουμε ποτέ τον ολόκληρο εαυτό μας;

Για να παραμείνουμε βολικά θύματα μιας ολόκληρης βιομηχανίας που μας θέλει να μην αντέχουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια μας, ενώ το 90% από εμάς την έχει; Έλα μωρε παιδιά... μέχρι πότε; Είμαι 1,67. 60 κιλά. Γυμνάζομαι εδώ και χρόνια. Προσέχω να τρέφομαι υγιεινά όσο μπορώ. Όχι πάντα. Όχι με τον ίδιο τρόπο κάθε περίοδο. Έχω χαλάρωση και κυτταρίτιδα που φαίνονται περισσότερο με συγκεκριμένο φως και σε συγκεκριμένες στάσεις, κυρίως σε αυτές που καθόμαστε κανονικά σαν άνθρωποι δηλαδή και όχι σαν ινφλουένσερς. Και δεν πειράζει. Δεν με ορίζει μια στιβάδα δέρματος. Να μην αρέσουμε καθόλου αν είναι να αρέσουμε μόνο για την λεία στιβάδα δέρματός μας φίλη μου. Μας τραβάει η βαρύτητα κάθε δευτερόλεπτο. Όλα θα αλλοιωθούν αργά ή γρήγορα. Κράτα την ψυχή. [ λίγο πιο αληθινή ]».

View this post on Instagram

Ίδιος άνθρωπος, ίδια ώρα, ίδιο σώμα, άλλη πόζα... Θα κάνω αυτό το ποστ για να αντικρίσω την δική μου ντροπή • Συζητούσαμε πολύ προχθές για το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα φωτοσοπ και τα σμουθνες και τα «μαζέματα» με απλικέσιο στα σώματα εδώ στο ινσταγκραμ. Ξέρω ότι στην βάση τους τα social media είναι μια ιλουστρασιον εκδοχή της ζωης όλων μας, αλλά πόση ευθύνη έχουμε που συντηρούμε μόνιμα και μόνο αυτήν την όψη της, μετατρέποντας την σε ουτοπική κανονικότητα; Πολλή! Μας είπαν «Αυτό το πρότυπο γυναίκας είναι το όμορφο» κι εμείς πειστήκαμε και προσπαθούμε όλες να του μοιάσουμε. Σε αυτό το ένα. Το αψεγάδιαστο. Όλες. Και γιατί; Για να αρέσουμε περισσότερο στους άντρες; Για να μας θαυμάζουν περισσότερο οι γυναίκες; Για να μην αντικρίσουμε ποτέ τον ολόκληρο εαυτό μας; Για να παραμείνουμε βολικά θύματα μιας ολόκληρης βιομηχανίας που μας θέλει να μην αντέχουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια μας, ενώ το 90% από εμάς την έχει; Έλα μωρε παιδιά... μέχρι πότε; Είμαι 1,67. 60 κιλά. Γυμνάζομαι εδώ και χρόνια. Προσέχω να τρέφομαι υγιεινά όσο μπορώ. Όχι πάντα. Όχι με τον ίδιο τρόπο κάθε περίοδο. Έχω χαλάρωση και κυτταρίτιδα που φαίνονται περισσότερο με συγκεκριμένο φως και σε συγκεκριμένες στάσεις, κυρίως σε αυτές που καθόμαστε κανονικά σαν άνθρωποι δηλαδή και όχι σαν ινφλουένσερς. Και δεν πειράζει. Δεν με ορίζει μια στιβάδα δέρματος. Να μην αρέσουμε καθόλου αν είναι να αρέσουμε μόνο για την λεία στιβάδα δερματός μας φίλη μου. Μας τραβάει η βαρύτητα κάθε δευτερόλεπτο. Όλα θα αλλοιωθούν αργά ή γρήγορα. Κράτα την ψυχή. [ λίγο πιο αληθινή ]

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo) on

Στην ίδια ... λογική κινείται η influencer Danae Mercer που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε φτάσει στη νευρική ανορεξία επηρεασμένη από τα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλει το Διαδίκτυο. Στο προφίλ της Danae Mercer στο Instagram βλέπουμε ακριβώς πώς η γωνία της κάμερας, ο φωτισμός και το στήσιμο του σώματος κάνουν τη διαφορά σε μια φωτογραφία. Η νεαρή δημοσιογράφος μάς δείχνει τα τρικς που χρησιμοποιούν οι διάσημοι για να φαίνονται καλλίγραμοι στο Διαδίκτυο καθώς και κάποιες εφαρμογές που ψηλώνουν, λεπταίνουν και ... «παραμορφώνουν» το σώμα λόγω ματαιοδοξίας και ανασφάλειας.

View this post on Instagram

Only one of these things has ORANGE PEEL TEXTURE — and it’s not the skin on my thigh. So much of the female BODY has been reduced negatively to foods: orange peel skin, cottage cheese thigh, chicken legs, muffin top. The list goes on. And I imagine you know more, could name more. Maybe you’ve even said them to yourself. Studies show that if women are told negative things about their body before taking a test, they perform 30 percent worse than those who simply took the test. The body shame occupies their mental energy. It swoops in. It tempers their power. And if that’s you, if you’re someone who has looked in the mirror and caught bits of skin between your fingertips only to condemn the body that holds you, know you’re not alone. I’ve been there too. But also, know that you are so much more. You are the light in your eyes, And how a loved one feels in your arms. You’re the way you laugh from the tummy, deep and raw and real. And all your pain, And all your struggles, And all your hopes. You are these things wrapped together in a mix far more flavourful than any single meal, something bound by skin but created from soul and sealed with the truth that is you. And that’s incredible. That’s delicious. That’s so much more than a single bite-sized bit of food. Don’t let any body shaming words make you forget it. x PHOTO @chiclebelle #celluliteisnormal #instavsreality #selflove #selfacceptance #iweigh #feminist

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) on

Η ποπ σταρ Νέμι Λοβάτο ήταν από τις πρώτες κυρίες της διεθνούς ποπ σκηνής που δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την εικόνα της, έδωσε αγώνα και πλέον νιώθει ισορροπημένη. «Άρχισα να συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτά τα μοντέλα Instagram και σκέφτηκα μόνη μου, κάποιος πρέπει να δείξει στους οπαδούς μου και σε οποιονδήποτε κοιτάζει το λογαριασμό μου ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι πάντα αυτό που είναι πραγματικό», είχε δηλώσει στο «E! News».

«Και έτσι αποφάσισα να αγκαλιάσω τα ελαττώματά μου και – δε μου αρέσει να τα αποκαλώ ελαττώματα, είναι απλώς ένα μέρος του ποια είμαι – και να δείξω στον κόσμο ότι δεν είμαι τέλεια, αλλά αυτό είναι που με κάνει όμορφη... Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να βρεις ευγνωμοσύνη στη ζωή και να επικεντρωθείς στα θετικά πράγματα και όταν είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό ή είσαι σε θέση να βοηθήσεις άλλους, μπορείς να δεις τη ζωή σου από διαφορετική οπτική γωνία. Μερικές φορές είναι πραγματικά προκλητικό και είναι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που με βοηθά καθημερινά και μέχρι στιγμής έχει δουλέψει.»

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ