Γιώργος Λιάγκας
Γιώργος Λιάγκας (copyright: People)

Γιώργος Λιάγκας: Όλα όσα ετοιμάζει στον ΣΚΑΪ και οι σχέσεις με τη Φαίη Σκορδά

Τελευταία Ενημέρωση
Στο People και τον Μαρίνο Βυθούλκα, ο Γιώργος Λιάγκας μιλά πρώτη φορά για τη νέα του μεσημεριανή εκπομπή στον ΣΚΑΪ και τους συνεργάτες του

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει στην τηλεόραση, όχι ως ναυαγός, αλλά ως καπετάνιος σε ένα καινούριο τηλεοπτικό καράβι. Δεκαέξι μήνες έμεινε εκτός τηλεόρασης και αναρωτιέμαι πώς βίωσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεδομένου πως για πολλά χρόνια ήταν κάθε σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα.

«Στην αρχή το βίωσα πάρα πολύ άσχημα. Δεν έχω συνηθίσει να κάθομαι και να μην εργάζομαι. Κι αυτό δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά κάποιων άλλων, οι οποίοι στην ουσία μου στέρησαν και το δικαίωμα να εργαστώ κάπου αλλού. Αυτή η περίοδος της “επαγγελματικής μου σιωπής” ήταν άβολη, αμήχανη. Αισθανόμουν σαν θηρίο στο κλουβί. Από την άλλη, το άχαρο αυτό διάστημα είχε μια πτυχή που μόνο ευλογία μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Πέρασα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου και κάθε απόγευμα ήμασταν μαζί. Επιπλέον, έχοντας αποτραβηχτεί από τα τηλεοπτικά, έκανα την αυτοκριτική μου, αλλά και έναν επαναπροσδιορισμό. Αξιολόγησα ενδεχόμενα λάθη μου, τα μέτρησα και τα επεξεργάστηκα. Αυτό ήταν ξεκάθαρο όφελος».

Σου έλειψε η τηλεόραση και αυτού του είδους η επαφή με τον κόσμο;

Δεν μου έλειψε καθόλου η τηλεόραση. Ούτως ή άλλως, γνωρίζω πως κάποια στιγμή δεν θα βρίσκομαι μπροστά από τις κάμερες. Δεν έχω τη ματαιοδοξία ότι πρέπει να βρίσκομαι απαραίτητα στο γυαλί. Αυτό που μου έλειψε είναι η δημιουργία που σου προσφέρει η εργασία. Είμαι δημοσιογράφος –έχω στήσει έντυπα, εφημερίδες– και όχι ένας απλός παρουσιαστής. Στηρίζω τις εκπομπές που παρουσιάζω και συμμετέχω ενεργά στη δημιουργική ομάδα ενός πρότζεκτ. Αυτό μου έλειψε, και μάλιστα πολύ.

Υποθέτω ότι το διάστημα που ήσουν εκτός είχες πολλές προτάσεις. Η τηλεοπτική σου επιστροφή αλλά και η επόμενη μέρα στον ΣΚΑΪ είναι στρατηγικά μελετημένη;

Ειδικά μετά τα περασμένα Χριστούγεννα, είχα προτάσεις από όλα τα ιδιωτικά κανάλια για διάφορα πρότζεκτ, σε διάφορες ζώνες, από την πολύ πρωινή μέχρι τη late night ζώνη. Επίσης, δεν σου κρύβω πως είχα πρόταση και από τον ΑΝΤ1, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Η τελική μου, όμως, απόφαση να πάω στον ΣΚΑΪ με βρίσκει πολύ χαρούμενο, διότι φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός επενδύει στο ελληνικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με πολύ σημαντικές σειρές και εκπομπές, αλλά και με δυνατές υπογραφές ηθοποιών, δημιουργών και παρουσιαστών. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της ανανέωσης του ΣΚΑΪ.

Μολονότι έχεις εργαστεί σε διάφορες ζώνες, το 12.00-14.00 είναι κάτι που αναλαμβάνεις για πρώτη φορά. Τι ακριβώς θα δούμε στο Μεσημέρι;

Καταρχάς, δεν πιστεύω πως οι ζώνες διαμορφώνουν τις δομές των εκπομπών, αλλά οι προσωπικότητες των ανθρώπων. Είμαι ένας δημοσιογράφος που ασχολούμαι με τα πάντα. Εννοείται πως δεν θα κάνω «βαριά» πολιτική εκπομπή. Ταυτόχρονα, όμως, είναι δεδομένο ότι θα ασχολούμαι με δημοσιογραφικά θέματα, ελεύθερο ρεπορτάζ αλλά και lifestyle. Ουσιαστικά, η εκπομπή θα είναι infotainment, μια μείξη όλων αυτών των πραγμάτων που σου προανέφερα. Αν το σκεφτείς, ακόμα και στο πρωινό πρόγραμμα που έκανα με τη Φαίη για έξι χρόνια είχα άποψη για πολλά, διαφορετικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Οι κύριοι πυλώνες της νέας μας εκπομπής θα είναι το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός. Τσαλακώνοντας την εικόνα μου στο τρέιλερ, θέλησα να δείξω πως για όλα όσα θα μιλάμε στην εκπομπή θα τα αντιμετωπίσουμε καλοπροαίρετα και με χιούμορ. Δεν πρόκειται να να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν.

Η συγκεκριμένη ζώνη στην οποία θα βρίσκεται το Μεσημέρι θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο πρωινές εκπομπές όσο και κάποιες μεσημεριανές. Σε αγχώνει ο ανταγωνισμός;

Ποτέ δεν με απασχολούσε ο ανταγωνισμός, για τον απλούστατο λόγο πως στον ανταγωνισμό δεν μπορείς να παρέμβεις, να τον κάνεις χειρότερο. Τον εαυτό σου πρέπει να κάνεις καλύτερο. Εμείς θα φροντίσουμε με το προϊόν που σχεδιάζουμε να κατακτήσουμε σιγά σιγά τον δικό μας χώρο στη ζώνη 12-2 και να χτίσουμε μια όμορφη σχέση εμπιστοσύνης με τους τηλεθεατές.

https://www.instagram.com/p/B086uOfjvnP/?utm_source=ig_web_copy_link

Βάσει προγραμματισμού, είναι η πρώτη φορά που θα βρεθείς τηλεοπτικά απέναντι από τη Φαίη Σκορδά, έστω και για μία ώρα.

Όταν έφυγα από το πρωινό του ΑΝΤ1, είχα πρόταση από μεγάλο κανάλι, και μάλιστα με μεγάλη αμοιβή να κάνω την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη. Δεν το έκανα. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν κάνουμε μια εκπομπή που έχει τα θέματα ενός κλασικού πρωινού, αλλά μια εκπομπή που θα στηρίζεται στον λόγο και την άποψη. Αν ήταν να είμαι παραπάνω από μία ώρα απέναντι από τη Φαίη –και σ’ το λέω επειδή τέθηκαν και τέτοια θέματα σε συζητήσεις που είχα με κανάλια–, δεν θα το έκανα. Ουσιαστικά θα είμαστε για τρία τέταρτα απέναντι.

Με τη Φαίη, εκτός από την καλή οικογενειακή σχέση που έχουμε λόγω των παιδιών μας, που τα μεγαλώνουμε με απεριόριστη αγάπη, έχουμε και μια πολύ καλή προσωπική σχέση. Μιλάμε για τα επαγγελματικά μας και προφανώς αυτό το διάστημα η Φαίη ήταν κοινωνός των δικών μου προβληματισμών, αλλά και των τηλεοπτικών προτάσεων που είχα, διότι τα συζητούσα μαζί της. Η Φαίη ήταν από τους πρώτους που έμαθε την πρόταση που είχα από τον ΣΚΑΪ και τη βρήκε εξαιρετική. Πίστεψέ με, ο άνθρωπος που θέλει περισσότερο από όλους να πηγαίνει τόσο καλά η Φαίη είμαι εγώ, κι αυτό ισχύει και αντίστροφα. Μπορεί να υπάρξει σοβαρός άνθρωπος που να πιστέψει ότι ο ένας θέλει να κάνει κακό στον άλλο; Αυτό είναι αστείο. Θέλω, εύχομαι και πιστεύω πως η Φαίη θα πηγαίνει καλά για πολλά χρόνια, όπως κι εκείνη το ίδιο για μένα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μολονότι κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην τηλεόραση, ενδιαφερόμαστε και νοιαζόμαστε επαγγελματικά πολύ ο ένας για τον άλλο. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνουμε κάτι που θα πλήξει την οικογενειακή μας σχέση.

Οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην εκπομπή ήταν όλοι δική σου επιλογή;

Τους επιλέξαμε μαζί με τον Χρήστο Κόμπο, που είναι υπεύθυνος για το ψυχαγωγικό κομμάτι του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, ήταν άνθρωποι που είχα ζητήσει. Πιστεύω πως έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή και ισοβαρή ομάδα με ισότιμες προσωπικότητες. Με τον Δημήτρη Παπανώτα, που ξεκινήσαμε μαζί στο New Channel, μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και φιλία. Η Ελένη Τσολάκη είναι μια καταξιωμένη παρουσιάστρια με δικές της εκπομπές και με τιμά που θα είναι στην ομάδα μας. Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι ένα εξαιρετικά δυνατό στέλεχος στο κομμάτι της επικοινωνίας με σημαντικές τηλεοπτικές θέσεις. Πραγματικά, ήταν υπέρβαση για εκείνη να μπει σε μια καθημερινή διαδικασία σχολιαστικής εκπομπής. Το νέο πρόσωπο που έχει, ας πούμε, τη μικρότερη τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα –διότι στην Κύπρο έχει κάνει πράγματα– είναι η Κάλλια Ελευθερίου, ένα φρέσκο πρόσωπο στο οποίο πιστεύω πολύ.

Πέραν του διώρου στη μεσημεριανή ζώνη, θα παρουσιάζεις και ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι, το Guess Μy Αge.

Είχε γραφτεί κάπου πως «Γυρίζει ο Λιάγκας και θα έπρεπε να κάνει μόνο μία εκπομπή». Θέλω και εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Η αρχική μου συμφωνία με τον ΣΚΑΪ και η πρόταση των υπευθύνων ήταν να κάνω το καθημερινό μεσημεριανό μαγκαζίνο και στην πορεία να σχεδιάσουμε να κάνουμε και μια βραδινή late night εκπομπή. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ –από τους οποίους υπάρχει αμέριστη εκτίμηση και κατανόηση– μου πρότειναν να παρουσιάσω κι αυτό το τηλεπαιχνίδι, διότι θεώρησαν πως ταιριάζει στο δικό μου στιλ και χαρακτήρα. Δεν μπορούσα να αρνηθώ, αν και σε επίπεδο χρόνου θα είναι πολύ κοστοβόρο για μένα. Τις μισές μέρες της εβδομάδας θα πηγαίνω από το ένα πρόγραμμα στο άλλο για να κάνω τα γυρίσματα.

Πιστεύεις ότι δύο ώρες infotainment και μία ώρα τηλεπαιχνίδι είναι πολύ και ίσως να κουράσει τον τηλεθεατή ο Γιώργος Λιάγκας τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα;

Έχει αποδειχτεί από έρευνες και μελέτες πως το κοινό του μεσημεριού είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του απογεύματος. Επιπλέον, ο Λιάγκας του infotainment, με το σχόλιο, την άποψη, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, στην ουσία δεν θα θυμίζει τον Λιάγκα που θα υπηρετεί το format, τους κανόνες και τις διαδικασίες ενός τηλεπαιχνιδιού. Επίσης, δεν είναι στα σχέδιά μου να είμαι για πολύ καιρό με δύο εκπομπές στην τηλεόραση.

Ο τίτλος Μεσημέρι σου αρέσει;

Ναι, τον πρότεινα εγώ και τον υιοθέτησαν κατευθείαν οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ. Είναι λιτός και ξεκάθαρος, αν και, όπως σου είπα και πριν, πιστεύω πως ούτε οι τίτλοι αλλά ούτε και οι σκαλέτες διαμορφώνουν τις εκπομπές, είναι οι προσωπικότητες των ανθρώπων μιας ομάδας και όχι μόνο του παρουσιαστή. Και λέω ομάδα, διότι ακόμη και ο τρόπος που θα καθόμαστε στο στούντιο συμβολίζει τη λογική της ομάδας και όχι τη λογική του ενός που κυριαρχεί και των άλλων που ακολουθούν. Θεωρώ πως το πλατό μας θα είναι μοντέρνο, λαμπερό, φωτεινό και θα αρέσει πολύ στον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με το Έθνος της Κυριακής στις 19 Αυγούστου.

people_cover_liagkas.jpg
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ