Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα: Δύο νέα εντυπωσιακά πορτρέτα με αφορμή τα δύο χρόνια από τη στέψη τους
NewsroomΜε αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη στέψη τους, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα παρουσίασαν τα νέα τους επίσημα πορτρέτα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου τα οποία θα κοσμούν πλέον την κεντρική αίθουσα του μουσείου.
Τα εντυπωσιακά έργα
Τα πορτρέτα, φιλοτεχνημένα από τους Πίτερ Κούφελντ και Πολ Σ. Μπένι, καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν προσωπικά από το βασιλικό ζεύγος, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια: τα στέμματα τους δεν φοριούνται, αλλά τοποθετούνται σε μαξιλάρια. Ο Κάρολος φοράει την επίσημη στολή του Ναυτικού με μετάλλια, ενώ η Καμίλα ένα λευκό φόρεμα με συμβολικά κεντήματα.
Ο πίνακας του Καρόλου φιλοτεχνήθηκε σε πέντε συνεδρίες, τόσο στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου (St. James’s Palace) όσο και στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενώ το πορτρέτο της Καμίλα δημιουργήθηκε στο Garden Room του Clarence House.
Η παράδοση των επίσημων πορτρέτων στέψης χρονολογείται αιώνες πίσω, με τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα να είναι τα πορτρέτα του Ιακώβου ΣΤ’ και Ιακώβου Α’ από το 1620.
Μετά την έκθεσή τους στην Εθνική Πινακοθήκη, τα πορτρέτα θα μεταφερθούν στην τελική τους θέση, την Αίθουσα του Θρόνου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
- Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
- Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
- Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;