Ο σεφ, Νίκος Θωμάς εκτελεί καθήκοντα food and beverage manager στο Master chef.

Νίκος Θωμάς: Θα μ’ ενδιέφερε ο ρόλος του κριτή στο «MasterChef»

Τελευταία Ενημέρωση
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο υπεύθυνος για τις ομαδικές δοκιμασίες στο ριάλιτι μαγειρικής του Star απαντά στο «TV Έθνος» εάν υπάρχουν τελικά εντάσεις μεταξύ των παικτών

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το mystery box αποκαλύπτει γιατί ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξέρει καλύτερα απ’ όλους το «MasterChef», εξηγεί γιατί δεν θα δήλωνε συμμετοχή στο διαγωνισμό εάν ήταν πιο νέος και απαντά εάν τελικά ο τηλεθεατής μαθαίνει να μαγειρεύει βλέποντας «MasterChef».

Περιγράψτε µας τον ρόλο που έχετε στο «MasterChef».

Ο ρόλος µου στο «MasterChef» είναι αυτός του food and beverage manager. Αυτό σηµαίνει ότι έχω άµεση συνεργασία µε το δηµιουργικό τµήµα, το τµήµα της παραγωγής, µε τους κριτές, όλη την ευθύνη για τις προµήθειες και επίσης βοηθάω τα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν.

Είστε ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το mystery box;

Τα mystery boxes, όπως και τα τεστ δηµιουργικότητας, οι εξωτερικές δοκιµασίες και οι δοκιµασίες αποχώρησης γίνονται µετά από µια πολύ καλή συνεργασία µε όλα τα τµήµατα. Από εκεί και πέρα εγώ αναλαµβάνω όλο το στήσιµοµαγείρεµα σε κάθε δοκιµασία.

Τα καθήκοντα αυτά παλαιότερα τα εκτελούσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Θα βλέπατε θετικά µια ενδεχόµενη συµµετοχή σας στην κριτική επιτροπή του παιχνιδιού;

Οµάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. O Λεωνίδας ξέρει το «MasterChef» καλύτερα απ’ όλους, γιατί το έχει ζήσει και από τις δύο πλευρές και από την πρώτη στιγµή. Σίγουρα θα ήταν κάτι που θα µε ενδιέφερε.

Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσµος αγαπά αυτόν τον διαγωνισµό µαγειρικής;

Αν το καλοσκεφτείς είναι περίεργο, γιατί µιλάµε για µαγειρική και ο τηλεθεατής δεν µπορεί ούτε να γευτεί ούτε να µυρίσει. Νοµίζω ότι δένεται µε τους χαρακτήρες και την απόδοσή τους, καθώς και µε τις δοκιµασίες στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι παίκτες.

Μαθαίνει να µαγειρεύει βλέποντάς το;

Δεν θεωρώ ότι µαθαίνει να µαγειρεύει απλώς βλέποντάς το. Σίγουρα µπορεί να του κινήσει το ενδιαφέρον µε κάτι που θα ακούσει ή θα δει. Μετά θα πρέπει να το εξασκήσει µόνος του.

Σας ενοχλεί όταν παρατηρείτε εντάσεις µεταξύ των παικτών;

Οι εντάσεις είναι πολλές και σε µια κανονική κουζίνα. Μην ξεχνάµε ότι υπάρχει πολλή πίεση, άρα κάποιες εντάσεις είναι λογικές.

img_5419.jpg

Υπήρξαν φορές που η κατάσταση ξέφυγε;

Όχι όλα ήταν μέσα σε νορμάλ πλαίσιο.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες µε τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Σίγουρα όλοι µας ξεχωρίζουµε παιδιά που θα µπορούσαµε να συνεργαστούµε. Αυτήν τη στιγµή δεν µπορώ να πω κάποια ονόµατα. Ηδη συνεργάζοµαι µε τον Μανώλη, τον περσινό νικητή του «MasterChef».

Θεωρείτε ότι η συµµετοχή σε έναν διαγωνισµό µαγειρικής βοηθά επαγγελµατικά έναν νέο άνθρωπο που θέλει να γίνει σεφ;

Η δουλειά στην κουζίνα είναι πολύ σκληρή και απαιτεί πολλά χρόνια υποµονής και προσπάθειας. Σίγουρα µια τηλεοπτική εκποµπή µε την προβολή που σου προσφέρει µπορεί να σου ανοίξει πόρτες. Από εκεί και πέρα, όλοι κρινόµαστε από τους πελάτες µας.

Εσείς θα δηλώνατε συμμετοχή εάν βρισκόσασταν στην αρχή της καριέρας σας;

Όχι δεν θα δήλωνα συμμετοχή, το θεωρώ πολύ δύσκολο και δεν μου ταιριάζει ο εγκλεισμός.

Στο παρελθόν είχατε συνεργαστεί και µε το «MasterChef Junior». Τα παιδιά θεωρείτε ότι είναι καλύτεροι συνεργάτες έναντι των ενηλίκων;

Το «MasterChef Junior» ήταν µια πολύ ωραία εµπειρία. Ολα τα παιδιά ήταν γλυκά, αλλά νοµίζω ότι στο επαγγελµατικό κοµµάτι µπορώ καλύτερα να συνεννοηθώ µε τους µεγάλους.

Οι φετινοί παίκτες πώς σας φαίνονται; Θεωρείτε ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα βρουν δουλειά μετά το τέλος του παιχνιδιού;

Φέτος υπάρχει µια πολύ καλή φουρνιά µαγείρων. Είναι καθαρά στο χέρι τους και στα θέλω τους για το πού και ποτέ θα εργαστούν µετά το παιχνίδι.

Εχετε συζητήσει για το επόµενο «MasterChef»;

Δεν γνωρίζω κάτι για την επόμενη χρονιά. Ελπίζω το κανάλι λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία να προχωρήσει στον επόμενο κύκλο.

WHO IS WHO

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα ως Φοιτητής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η μουσική ήταν η μεγάλη του αγάπη και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ως ντράμερ. Το 2005 βρέθηκε τυχαία να εργάζεται σε επαγγελματική κουζίνα και από τότε κόλλησε…. το μικρόβιο της μαγειρικής! Αποφοίτησε από τη Le Monde και στη συνέχεια δούλεψε πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας.

Διετέλεσε private chef σε πολυτελή σκάφη, όπου βραβεύτηκε για τη προσφορά του. Η ιδέα απόκτησης δικού του χώρου, μαγειρικής έκφρασης, είχε αρχίσει να ωριμάζει στο μυαλό του, ώσπου τον Δεκέμβρη του 2015, αποφάσισε να κάνει το δικό του βήμα και σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, να δημιουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας, το SIMUL gastronomic situ, όπου μέχρι και σήμερα είναι ο chef patron.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ