Τα πρώτα... ραβασάκια

Το ασανσέρ της τηλεθέασης: Πρωτιά για Χ Factor και GNTM, απογοήτευση για τα παιχνίδια Λιάγκα και Τανιμανίδη

Τελευταία Ενημέρωση
Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε µε συνθήκες... κανονικότητας. Έναρξη των προγραµµάτων πολύ νωρίς, µε πολλά καινούργια πρότζεκτ, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες κοινού

Εκποµπές, σειρές, τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι. Και προσεχώς θα προστεθούν και άλλα. Ο ανταγωνισµός µεγάλος και το πρώτο συµπέρασµα είναι πως η πίτα των ποσοστών τηλεθέασης µοιράζεται σε περισσότερα κοµµάτια. Βέβαια, όπως επισηµαίνουν όσοι γνωρίζουν καλά την τηλεόραση, «δεν πρόκειται για κατοστάρι, αλλά για µαραθώνιο», o οποίος µόλις ξεκίνησε και σίγουρα θα έχει ανατροπές καθ’ όλη τη διάρκειά του µέχρι τον Μάιο.

Το «TV Εθνος» κατέγραψε τις πρώτες τάσεις της τηλεθέασης από την Κυριακή 8 Σεπτεµβρίου, όταν στην ουσία ξεκίνησε η σεζόν µε το λανσάρισµα των πρώτων προγραµµάτων, µέχρι και τη Δευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, ηµέρα που έγιναν αρκετές πρεµιέρες σειρών και εκποµπών. 

ΑΝΤ1

Στο Μαρούσι µπήκαν τελευταίοι στην κούρσα της τηλεθέασης, αλλά µε ικανοποιητικές αρχικές επιδόσεις. Το «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου σηµείωσε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 21,3% στο σύνολο του κοινού και 21,4% στο δυναµικό κοινό 18-54. Την ίδια ηµέρα, το «Rouk Zouk» µε τη Ζέτα Μακρυπούλια σηµείωσε µέσο µερίδιο τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού 18,1% και 19,4% στο δυναµικό. H πρεµιέρα τού «Still Standing», του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου, στο σύνολο του κοινού κατέγραψε 19,2% και 21,8% στο δυναµικό κοινό. Πάνω από το 20% κινήθηκαν και οι πρεµιέρες των δύο σειρών. Η έναρξη του δεύτερου κύκλου της καθηµερινής δραµατικής σειράς «Γυναίκα χωρίς όνοµα» σηµείωσε 21,5% στο σύνολο του κοινού και 21,1% στις ηλικίες 18-54, ενώ το πρώτο επεισόδιο της νέας κωµωδίας «Αν ήµουν πλούσιος», που προβάλλεται µετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρακολούθησαν το 20,1% στο σύνολο του κοινού και το 20,3% του κοινού ηλικίας 18-54 ετών.

ALPHA

Την Κυριακή 15 Σεπτεµβρίου, µε την πρεµιέρα της καθηµερινής δραµατικής σειράς ελληνοκυπριακής παραγωγής «Αστέρια στην άµµο», ξεκίνησε το ψυχαγωγικό πρόγραµµα του σταθµού για τη σεζόν 2019 - 2020. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε σε prime time ζώνη, σηµειώνοντας µέσο µερίδιο τηλεθέασης 17,7% στο σύνολο και 18% στο δυναµικό κοινό 18-54. Τη δεύτερη ηµέρα προβολής (16/9), οπότε η σειρά µετακινήθηκε στη µεσηµεριανή ζώνη (16.30), το επεισόδιο παρακολούθησε το 14,4% του κοινού, µε το ποσοστό να ανεβαίνει στο 16,1% στο δυναµικό κοινό 18- 54. Όσον αφορά τον νέο κύκλο τού «Έλα στη θέση µου», η σειρά βρήκε τη θέση της από το πρώτο επεισόδιο, µε το µέσο µερίδιο τηλεθέασης να διαµορφώνεται στο 20,8% στο σύνολο του κοινού, ανεβαίνοντας στο 22,6% στο δυναµικό κοινό 18-54.

Με 15,5% στο σύνολο και 25,8% στο δυναµικό κοινό έκανε πρεµιέρα τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου το «Happy Day» της Σταµατίνας Τσιµτσιλή. Την ίδια ηµέρα, το νέο τηλεπαιχνίδι «Πάνω - Κάτω» µε παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο σηµείωσε 15% τηλεθέαση στο σύνολο και 15,4% στο δυναµικό κοινό. Τέλος, στη βραδινή ζώνη, το πρώτο επεισόδιο της νέας δραµατικής σειράς «Ερωτας µετά» παρακολούθησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεµβρίου το 17,3% των τηλεθεατών, µε το µερίδιο στο δυναµικό κοινό να διαµορφώνεται στο 16,7%.

OPEN

Αρκετά νωρίς βγήκαν στον αέρα τα πρώτα ψυχαγωγικά προγράµµατα του Ανοιχτού Καναλιού, ενώ ακολουθούν και άλλα το προσεχές διάστηµα. Συγκεκριµένα, τη ∆ευτέρα 9 Σεπτεµβρίου έκανε πρεµιέρα το «Ευτυχείτε!» της Κατερίνας Καινούργιου, µε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 6,7% στο σύνολο και 10,7% στο δυναµικό κοινό. Αξίζει να σηµειωθεί πως απέναντί της στην πρεµιέρα της η παρουσιάστρια είχε τον κρίσιµο αγώνα µπάσκετ της Εθνικής οµάδας µε την Τσεχία. Αξιοσηµείωτο είναι και το γεγονός πως η πρωινή εκποµπή του Open σηµείωσε τα υψηλότερα ποσοστά της τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, ηµέρα πρεµιερών και έντονου ανταγωνισµού. Το «Ευτυχείτε!» κατέγραψε 12,4% στο σύνολο του κοινού και 16,8% στο δυναµικό κοινό 18-54.

Ιδια εικόνα και για την εκποµπή «Μεσηµέρι #Yes», που ξεκίνησε τη ∆ευτέρα 9 Σεπτεµβρίου µε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 6,6% στο σύνολο του κοινού και 6,9% στο 18-54. Τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, το ψυχαγωγικό µαγκαζίνο που παρουσιάζουν η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Παύλος Σταµατόπουλος και ο Ηλίας Γκότσης κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό µέχρι εκείνη την ηµέρα, µε 7,6% τηλεθέαση στο σύνολο του κοινού και 6,7% στο δυναµικό κοινό 18-54. Η πρεµιέρα της πρωινής ψυχαγωγικής εκποµπής «Ελα, χαµογέλα», την οποία παρουσιάζει η Σίσσυ Χρηστίδου, έγινε το Σάββατο 14 Σεπτεµβρίου, σηµειώνοντας 8,9% τηλεθέαση στο σύνολο και 11,9% στο κοινό 18-54.

Με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης έκανε πρεµιέρα το πολυαναµενόµενο «Χ Factor». To πρώτο επεισόδιο του τάλεντ σόου προβλήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεµβρίου και ο µέσος όρος τηλεθέασης ήταν 15% στο σύνολο και 16% στο δυναµικό κοινό. Μόνο δυσοίωνη δεν ήταν η Παρασκευή 13 Σεπτεµβρίου για το «Χ Factor», καθώς τα νούµερα ανέβηκαν εντυπωσιακά. Το πρόγραµµα είχε µέσο µερίδιο τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού 19,7% και 19% στο 18-54.

STAR

Σε µια προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισµό, το κανάλι της Κηφισιάς ξεκίνησε και αυτό φέτος το πρόγραµµά του πολύ νωρίς. Η πρεµιέρα του ριάλιτι µόδας «Greece’s Next Top Model» (GNTM 2) έγινε το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεµβρίου, µε το πρώτο επεισόδιο να σηµειώνει µέσο µερίδιο τηλεθέασης 19,9% στο σύνολο του κοινού και 27,3% στο δυναµικό κοινό 18-54. Τη δεύτερη ηµέρα προβολής του (9/9) το πρόγραµµα ανέβηκε ακόµη περισσότερο, µε 22,4% µέσο µερίδιο τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού και 31% στο δυναµικό. Τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, το τρίτο επεισόδιο του «GNTM 2» παρακολούθησε το 20,5% του κοινού, µε το µερίδιο στο δυναµικό να ανέρχεται σε 26,8%.

Πρεµιέρα την Κυριακή 8/9 έκανε και ο «Τροχός της τύχης», σηµειώνοντας µέσο µερίδιο τηλεθέασης 16,2% στο σύνολο και 15,5% στο δυναµικό κοινό. Ηταν η καλύτερη επίδοση του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει ο Πέτρος Πολυχρονίδης, µε δεύτερη καλύτερη αυτή της Τρίτης 10/9 (16% στο σύνολο και 15,4% στο δυναµικό). Τη ∆ευτέρα 9 Σεπτεµβρίου ξεκίνησε το ψυχαγωγικό πρωινό «Στη Φωλιά των Κου Κου» µε οικοδεσπότες την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη. Στην πρεµιέρα της η εκποµπή σηµείωσε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 13% στο σύνολο και 17,2% στο δυναµικό κοινό 18-54. Η καλύτερη επίδοση της εκποµπής σηµειώθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεµβρίου (16,6% στο σύνολο και 26% στο δυναµικό κοινό). Τέλος, τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου έκανε πρεµιέρα για φέτος το µεσηµεριανό παιχνίδι µόδας «Shopping Star», το οποίο παρουσιάζει η Βίκυ Καγιά, σηµειώνοντας 19,1% τηλεθέαση στο σύνολο του κοινού και 22,3% στο κοινό 18-54.

ΣΚΑΪ

Πολύ νωρίς άνοιξε η σεζόν και για τον ΣΚΑΪ, που ξεκίνησε µε τις «8 λέξεις», τη νέα δραµατική σειρά των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δηµητρίου και Κούλλη Νικολάου. Το πρώτο επεισόδιο-τηλεταινία της σειράς προβλήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεµβρίου και κατέγραψε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 22% στο σύνολο και 18,9% στο δυναµικό κοινό. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση του σίριαλ σηµειώθηκε στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεµβρίου (21,6% στο σύνολο, 18,9% στο 18-54).

Το τηλεπαιχνίδι «Quess Μy Age», το οποίο παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας, ξεκίνησε στη νυχτερινή ζώνη του σταθµού (23.00) τη ∆ευτέρα 9 Σεπτεµβρίου, µε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 17,7% στο σύνολο του κοινού και 13,9% στο 18-54. Η καλύτερη επίδοση σηµειώθηκε την Τετάρτη 11/9 (18,8% στο σύνολο, 16,8% στο δυναµικό κοινό). Τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, οπότε και το τηλεπαιχνίδι µετακινήθηκε στην απογευµατινή ζώνη του σταθµού, σηµείωσε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 13% στο σύνολο και 13,8% στο δυναµικό κοινό. Η µεσηµεριανή εκποµπή του Γιώργου Λιάγκα «Μεσηµέρι» ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Σεπτεµβρίου, σηµειώνοντας τηλεθέαση 25,1% στο σύνολο του κοινού και 19,7% στο 18-54. Η καλύτερη επίδοση της εκποµπής σηµειώθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεµβρίου (25,9% στο σύνολο, 19,2% στο 18-54).

Τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεµβρίου έκανε πρεµιέρα και το νέο τηλεπαιχνίδι «Boom» στην απογευµατινή ζώνη του ΣΚΑΪ, µε οικοδεσπότη τον Σάκη Τανιµανίδη, σηµειώνοντας µέσο µερίδιο τηλεθέασης 13% στο σύνολο και 13,1% στο δυναµικό κοινό 18-54. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ