Πηγή: enallaktikidrasi.com

Τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά που αξίζει να προσθέσουμε στη σαλάτα μας

Όταν επιλέγετε τα βασικά συστατικά για τη σαλάτα σας, επιλέξτε τα σκουρότερα, γιατί συνήθως είναι αυτά που έχουν την υψηλότερη διατροφική αξία

Ήδη γνωρίζουμε ότι οι σαλάτες μας κάνουν καλό – αλλά δεν είναι όλα τα λαχανικά ίδια. Όταν επιλέγετε τα βασικά συστατικά για τη σαλάτα σας, επιλέξτε τα σκουρότερα, γιατί συνήθως είναι αυτά που έχουν την υψηλότερη διατροφική αξία. Εδώ έχουμε συλλέξει τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά για την σαλάτα σας.

Τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά που είναι κατάλληλα για σαλάτα

Κάλε

1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κάλε μας παρέχει το 19% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη Α, κάτι που βοηθά στην καλή όραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό και το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Επίσης μας δίνει το 23% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη C και το 412% σε βιταμίνη Κ.

Σπανάκι

Μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ωμό, αλλά είναι κι έτσι πολύ νόστιμο και θρεπτικό. Παρ’ όλα αυτά, όταν μαγειρευτεί είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου (πάνω από το 1/3 της ημερήσιας πρόσληψης), βιταμίνης C (20%) και φυτικών ινών. Το σπανάκι περιέχει πολύ φυλλικό οξύ το οποίο βοηθά στη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια.

Φύλλα παντζαριών

Αν και οι περισσότεροι αγοράζουμε μόνο τα παντζάρια, τα φύλλα τους είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Τα βρασμένα φύλλα τους περιέχουν 13% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη Α και όλη μας την ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνη Κ.

Σέσκουλα

Αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό νατρίου από όλα τα πράσινα λαχανικά, περιέχει επίσης τη διπλάσια ποσότητα σε βιταμίνη Κ από τα υπόλοιπα, 12% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C και A.

Πικραλίδα

Μας προσφέρει το 20% της ημερήσιας μας πρόσληψης σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, σίδηρο και ασβέστιο. Η πικραλίδα περιέχει επίσης πρεβιοτικές φυτικές ίνες.

Νεροκάρδαμο

Αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Έχει υψηλότερη θρεπτική αξία από το μαρούλι και 1 μόνο φλιτζάνι νεροκάρδαμο περιέχει σχεδόν όλη την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης Κ. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμίνης C.

Μαρούλι ρωμάνα

Το τραγανό αυτό είδος μαρουλιού μας δίνει το 1/3 της ημερήσιας μας πρόσληψης σε φυλλικό οξύ, σχεδόν το ½ σε βιταμίνη Α και σχεδόν όλη την βιταμίνη Κ που χρειαζόμαστε. Για καλύτερα αποτελέσματα, αναμίξτε το με σπανάκι ή κάλε.

Διαβάστε περισσότερα στο enallaktikidrasi.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ