• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   09.03.2021 13:19
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Mέχρι τέλος Απριλίου εγκαθίσταται πανεπιστημιακή αστυνομία σε 5 ΑΕΙ

Από τους ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία θα εγκατασταθούν σε πέντε πανεπιστήμια - Το Φθινόπωρο θα υπάρχουν αστυνομικοί σε όλα τα ΑΕΙ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: Intime
Copyright: Intime

Αποφασισμένη να επιβάλλει τις διατάξεις του νόμου για τη φύλαξη των πανεπιστημίων είναι η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις, που υπάρχουν σε διάφορα ιδρύματα αλλά και την κατάληψη στο Αριστοτέλειο η οποία συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη 9 του μήνα, από φοιτητές οι οποίοι ζητούν ακόμη και την παραίτηση του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.  Μέχρι το τέλος Απριλίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συγκροτήσει την πρώτη ομάδα προστασίας των ΑΕΙ από τους ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία για πέντε πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ και ΕΜΠ στη Πανεπιστημιούπολη, το Οικονομικό, στην Πατησίων, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών).

Διαβάστε ακόμη: Γενικός γραμματέας αστυνομικών: Οι ειδικοί φρουροί της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχουν ελλιπή εκπαίδευση

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΑΠΘ, «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία». Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι «πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση». Ταυτόχρονα και το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του έχει καλέσει όλα τα ιδρύματα να ξεκινήσουν όλες τις διαδικασίες για την προμήθεια συστημάτων ασφάλειας (κάμερες, συναγερμούς κ.λπ.).

Στο μεταξύ όμως στο Αριστοτέλειο, μετά και τα τελευταία γεγονότα η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους φοιτητές να έχουν κάνει κατάληψη στην πρυτανεία και να ζητούν την απόσυρση του νέου νόμου που μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και την παραίτηση του πρύτανη κ. Νίκου Παπαϊωάννου και μάλιστα έχουν προχωρήσει σε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών. 

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές οι φοιτητές ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία, με την δικαιολογία φθορές εντός του κτηρίου. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν βάρβαρη, αλλά και ιστορική». Από την άλλη πλευρά όμως η κυβέρνηση μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη  ξεκαθαρίζει ότι οι  πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το Φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο.

Αναφερόμενος στην κατάληψη του ΑΠΘ ο κ. Χρυσοχοΐδης , δήλωσε ότι «κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, αυτά ούτε τα άλλαξαν, ούτε μπορούν να τα αλλάξουν, ούτε πρόκειται να τα αλλάξουν».

Διαβάστε ακόμη: Χρυσοχοΐδης για πανεπιστημιακή Αστυνομία - Τον Απρίλιο οι πρώτες ομάδες

Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πανεπιστήμια
  • ΑΠΘ
  • πανεπιστημιακή αστυνομία
  • ΑΣΟΕΕ
  • ΕΚΠΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr