Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ)

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Είναι εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Τελευταία Ενημέρωση
«Μία κυβέρνηση μειοψηφίας δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και νομοσχέδιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λαμία, αποκάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ως «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος κάνει κακό στη χώρα». Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου σε συνδιαλλαγές, δανεικούς βουλευτές και ευκαιριακές πλειοψηφίες από την κυβέρνηση.

«Μία κυβέρνηση μειοψηφίας δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και νομοσχέδιο. Ψάχνει δεκανίκια για να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία. Άλλοι είναι οι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Άλλοι είναι οι βουλευτές που κυρώνουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Και άλλοι είναι βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας – κι αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση. Γιατί θα μπορούσε να γίνει λόγος και για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ακόμη πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος». Παράλληλα εκτίμησε ότι οι απειλές του πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα πιάνουν τόπο.

«Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ; Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον Πρωθυπουργό;», διερωτήθηκε. «Ο κ.Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα. Όπως απειλή για την πολιτική τάξη είναι και όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Επίθεση σε Βούτση

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Όπως είπε ο κ. Βούτσης με τη στάση του «προκαλεί θλίψη καθώς αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση κουρελού». Αυτό τόνισε αναφερόμενος στα σενάρια περί αλλαγής του κανονισμού της Βουλής.

«Παρελθόν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Οι εκλογές θα σαρώσουν τα διαδικαστικά αναχώματα που πάνε να στήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και εκτίμησε πως τα δύο κόμματα «είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων, καθώς παρά τις συναλλαγές δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια» είπε ακόμη.

«Στην Οικονομία, ο κατήφορος συνεχίζεται: Η Ελλάδα παραμένει ουσιαστικά εκτός αγορών (…) η Ελλάδα πρόσφατα πήρε 2,5 δις -με επιτόκιο όμως 11 φορές μεγαλύτερο από εκείνο με το οποίο δανείζεται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή η Κύπρος. Ενώ, την ίδια ώρα δέσμευε υποχρεωτικά τα αποθεματικά όλων των οργανισμών, των δήμων και των νοσοκομείων. Και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποιούσε ότι οι κλειστές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση» συνέχισε.

«Όταν στη Βουλή παίζεται η «κωμωδία της Γκαζόζας» και στην οικονομία το δράμα των φόρων, η κοινωνία βιώνει τη δική της τραγωδία: Ένα ανίκανο κράτος αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες, όπως αποδείχτηκε στο Μάτι και στη Μάνδρα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε» ανέφερε ακόμα.

«Αυτοί που διαλαλούσαν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, απεδείχθησαν μια κυνική ομάδα που κατέκτησε την εξουσία με ψέματα και προσπαθεί να τη διατηρήσει πάση θυσία και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να προσβάλλει διαδηλωτές – παραβιάζοντας ανοιχτά και δημόσια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ούτε έχει υπάρξει ποτέ κυβερνητικό στέλεχος με το ύφος και το ήθος του κ.Πολάκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μεγάλη εθνική περιπέτεια οι Πρέσπες»

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μεγάλη εθνική περιπέτεια. Η «συμφωνία, αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα στους γείτονες που προσφέρει στα Σκόπια τη δυνατότητα να τα μονοπωλήσει, ενώ η ελληνική Μακεδονία αποκαλείται ως «βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους» είπε. Αντιθέτως, για τον «μακεδονικό λαό», όπως αναφέρεται, η Συμφωνία καθιερώνει επικράτεια και πολιτισμό. Ανοίγοντας έτσι πληγές αλυτρωτισμού. Αλλά και πολλά προβλήματα, που έχουμε μπροστά μας. Είτε με τα εμπορικά σήματα στα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας είτε με τα σχολικά βιβλία».

«Και -δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα- παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν άκουσε τις φωνές από κάθε άκρη της χώρας στα μεγάλα συλλαλητήρια. Ούτε έδωσε σημασία στο 70% των Ελλήνων που διαφωνούν με αυτήν τη συμφωνία. Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας επιμένει να προσβάλλει τους Έλληνες, αποκαλώντας «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» – ακόμη και ανόητους όποιους δεν είναι μαζί του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ντροπή και αλαζονεία. Είναι και ευθεία παραβίαση της βασικής αρχής που διέπει το δημοκρατικό δημόσιο διάλογο – το να σέβεσαι τον άλλο ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί του».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι η εθνική προσπάθεια δεν θα σταματήσει καθώς επίσης και ότι θα αξιοποιήσει κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες από τη συμφωνία. Επανέλαβε πως δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα για βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και εξήγησε:

«Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας» τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ