(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Χατζηδάκης στο Έθνος της Κυριακής: Κυβέρνηση σε λογική «Τσίπρα δώσ’ τα όλα»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο αντιπρόεδρος της Ν∆, µε αφορµή την πιθανή αποµάκρυνση των κληρικών από τον δηµόσιο τοµέα και τις 10.000 προσλήψεις, τονίζει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και βάζουν το κοµµατικό συµφέρον πάνω από αυτό της χώρας

Κυνική και ξεδιάντροπη χαρακτηρίζει τη συµπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία εµπαίζει την κοινή γνώµη σχετικά µε τη δήθεν αποµάκρυνση των κληρικών από τον δηµόσιο τοµέα και την ταυτόχρονη πρόθεση πρόσληψης 10.000 δηµοσίων υπαλλήλων, ο αντιπρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εντάσσει πλήρως τη σκανδαλολογία στην προεκλογική του ατζέντα και επιµένει πως η Ν∆ θα διερευνήσει υποθέσεις όπως η κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στο Προσφυγικό και η ∆ΕΠΑ, κατόπιν καταγγελιών που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα ∆ηµοκρατία χαρακτηρίζει προεκλογικό τερτίπι τις εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση προσλήψεις στον δηµόσιο τοµέα, την ώρα που αναγνωρίζει ότι υπάρχει σχετική ανάγκη σε τοµείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Θα αναγνωρίσετε τις συγκεκριµένες προσλήψεις ή θα τις ακυρώσετε;

Η κυβέρνηση έχει µπει στη λογικήτού «Τσίπρα δώσ’ τα όλα». Υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, µήπως περιορίσει την επερχόµενη ήττα της. Στην προκειµένη περίπτωση, όµως, πραγµατικά το τερµάτισαν: εργαλειοποίησαν το θέµα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας για να υποσχεθούν 10.000 προσλήψεις στην εκλογική τους πελατεία. Πρόκειται για κυνική και ξεδιάντροπη συµπεριφορά, που προοιωνίζεται ότι µέχρι τις εκλογές έχουµε να δούµε πάρα πολλά!

«Η Ν∆ εγείρει θέµατα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αναδειχθεί από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελίες για τη διαχείριση των χρηµάτων για τους πρόσφυγες, η αδιαφάνεια στην ΕΡΤ...»

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τα προβλήµατα της οικονοµίας και τις δεσµεύσεις της χώρας από το 3ο και το 4ο µνηµόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, αλλά είναι προφανές ότι βάζει το προσωπικό και κοµµατικό συµφέρον του πάνω από το συµφέρον της χώρας. Εν πάση περιπτώσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσµευτεί ότι η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας δεν θα αυξήσει τον δηµόσιο τοµέα.

Εµείς θα κρατήσουµε χαµηλή την αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις στο ∆ηµόσιο, δηλαδή στο 1 προς 5, και θα καλύψουµε τα κενά που πράγµατι υπάρχουν σε τοµείς όπως η Υγεία και η Παιδεία µε στοχευµένες προσλήψεις σε ειδικότητες που πραγµατικά έχουµε ανάγκη. Πιο συγκεκριµένοι θα γίνουµε σύντοµα, όταν θα παρουσιάσουµε αναλυτικά το πρόγραµµά µας για τη δηµόσια διοίκηση.

Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι κατ’ ουσίαν επιθυµείτε την εφαρµογή του µέτρου της περικοπής των συντάξεων. Ποια είναι η θέση του κόµµατός σας σχετικά µε την απόδοση των αναδροµικών στους συνταξιούχους;

Η κυβέρνηση Τσίπρα από το 2015 και µετά έχει κάνει 21 αρνητικές παρεµβάσεις στις συντάξεις (ΕΚΑΣ, επικουρικές, νόµος Κατρούγκαλου κ.ά.). Τώρα παίρνει πίσω την 21η παρέµβασή της και πανηγυρίζει. Αλλά οι συνταξιούχοι ξέρουν τι γίνεται στην τσέπη τους! Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφισε τη µείωση των συντάξεων όταν τη νοµοθέτησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατέθεσε τροπολογία για την κατάργησή της και σε όλες τις τοποθετήσεις της ήταν σαφέστατη υπέρ της κατάργησης του µέτρου. Τελεία! Οσον αφορά τα αναδροµικά, επίσης η θέση µας είναι σαφής: οι τελεσίδικες αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης πρέπει να εφαρµόζονται. Ωστόσο, το δηµοσιονοµικό κόστος είναι τεράστιο και δεν υπάρχει κανένα λεφτόδεντρο για να βρούµε τα χρήµατα. Εποµένως, θα πρέπει όλοι να σκεφθούν ποιος µπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό το βάρος.

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που η οικονοµία σέρνεται ή µε κυβέρνηση Νέας ∆ηµοκρατίας που µπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές; Πού επικεντρώνετε τη διαφωνία σας σχετικά µε την προωθούµενη συµφωνία Τσίπρα - Ιερώνυµου για τον διαχωρισµό Κράτους - Εκκλησίας;

Μα πού τον είδατε τον διαχωρισµό Εκκλησίας και Κράτους; Επειδή οι κληρικοί θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισµό, αλλά δεν θα είναι εγγεγραµµένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωµών; ∆εν είναι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης! Και επειδή -υποτίθεται- δηµιουργείται στη φαντασία τους ένα κενό δηµοσίων υπαλλήλων, θα προσλάβουν ισάριθµους νέους υπαλλήλους. Στα όρια της πολιτικής γελοιότητας. Ας σοβαρευτεί επιτέλους η κυβέρνηση. Παντού τρικ, κόλπα και πολιτικές ακροβασίες. Μειώνει τον εαυτό της, µειώνει και την Εκκλησία. Αν δεν µπορούν να κάνουν κάτι σοβαρό, ας µην κάνουν απολύτως τίποτα. Οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους είναι διαχρονικά και παντού εξαιρετικά ευαίσθητες και απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι λέξεις αυτές δεν έχουν καµία σχέση µε τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ο Πάνος Καµµένος υποστηρίζει πως θα αποσύρει το κόµµα του από τον κυβερνητικό συνασπισµό, εφόσον έλθει προς κύρωση στη Βουλή η Συµφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, πάντως, επιµένει πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Τι σκέφτεται να πράξει η Νέα ∆ηµοκρατία;

Ο κ. Καµµένος είναι βαρύτατα εκτεθειµένος µε το Σκοπιανό και θα τιµωρηθεί γι’ αυτό από τους πολίτες στις επερχόµενες εκλογές. Αρθρώνει έναν ακραίο εθνικιστικό λόγο και δήθεν εναντιώνεται στη Συµφωνία των Πρεσπών, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που ψηφίζει αυτήν τη συµφωνία. Τέτοια κοροϊδία και υποτίµηση της νοηµοσύνης του κόσµου! Η Νέα ∆ηµοκρατία θα δώσει και µέσα στη Βουλή τη µάχη για να µην ψηφιστεί η Συµφωνία των Πρεσπών. Για τις υπόλοιπες κινήσεις που πιθανόν θα χρειαστεί να κάνουµε, υποµονή.
 

Η Νέα ∆ηµοκρατία επιµένει για τη διαλεύκανση όλων των... ύποπτων υποθέσεων, την ώρα που κατηγορεί την κυβέρνηση για εφαρµογή του δόγµατος Πολάκη. Πώς συµβαδίζουν αυτά τα δύο;

Η κυβέρνηση σκανδαλολογεί και προσπαθεί µε τον τρόπο αυτό να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της. ∆εν την ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια ούτε η διαλεύκανση των υποθέσεων που ερευνά η ∆ικαιοσύνη, αλλά η εξυπηρέτηση του προεκλογικού σχεδιασµού της. Αλλωστε, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι κάποιες υποθέσεις που ερευνώνται από τη ∆ικαιοσύνη αποτελούν βασικό τµήµα του πολιτικού σχεδιασµού της. Το είπε ο κ. Πολάκης, αλλά το είπε έµµεσα και ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Η Νέα ∆ηµοκρατία, αντίθετα, εγείρει θέµατα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αναδειχθεί από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελίες για τη διαχείριση των χρηµάτων για τους πρόσφυγες, η αδιαφάνεια στην ΕΡΤ, οι δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συµβούλου της ∆ΕΠΑ, επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κιτσάκου ότι για τις ενέργειες, που διώκεται ο ίδιος από τη ∆ικαιοσύνη, είχε λάβει εντολές από έξι υπουργούς. Ολα αυτά τα σκάνδαλα τα εγείρουν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εµείς να σιωπούµε;

Τελικώς, το κόµµα σας κινείται ιδεολογικοπολιτικά στο Κέντρο ή... κλίνει προς την ακροδεξιά, όπως επαναλαµβάνουν εδώ και καιρό τα κυβερνητικά στελέχη;

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζουν ακροδεξιό ό,τι δεν συµφωνεί µαζί τους. Μόνο ο κ. Καµµένος δεν τους ενοχλεί. Είναι µάλλον θέµα αισθητικής! Εν πάση περιπτώσει, η Νέα ∆ηµοκρατία είναι η µεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας κεντρώος πολιτικός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ