Avengers: Ο πρώτος τόμος μαζί με το «Έθνος» της Κυριακής (27/4)

AVENGERS: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (27/4)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελούν την ισχυρότερη ομάδα με την υψηλότερη δημοφιλία στον κόσμο των υπερηρώων.  Με συστηματικό τρόπο η Marvel Studios εχτισε μέσα σε μία δεκαετία αυτό που τώρα μοιάζει με κορύφωση, τη μάχη δηλαδή απέναντι στον παντοδύναμο Thanos.

Την ώρα που παίζεται στις αίθουσες το δεύτερο και τελευταίο μέρος του κινηματογραφικού έπους, Το Έθνος της Κυριακής, το οποίο θα κυκλοφορήσει εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο (27/4), θα προσφέρει στους αναγνώστες του, παράλληλα με την πρεμιέρα της ταινίας, τον τόμο «Avengers: Εχθρός εκ των έσω».

Αποτελεί συγκεντρωτική έκδοση των τευχών AVENGERS: THE ENEMY WITHIN #1, AVENGERS ASSEMBLE #16 και CAPTAIN MARVEL #13.

avengers_vol1_-_copy-page-001.jpg

MARVEL - AVENGERS τόμος Α

Μοχθηρές αντηχήσεις από το παρελθόν των Εκδικητών αρχίζουν να ξεπηδούν παντού στο Μανχάταν και η Captain Marvel, αν και υποφέρει από μια εγκεφαλική κάκωση που δεν της επιτρέπει να πετά, αρνείται να εγκαταλείψει τα ηρωικά της καθήκοντα.

Όταν αυτός που κινεί τα νήματα των επιθέσεων στοχοποιεί την Κάρολ Ντάνβερς, εκείνη και η Εκδικητής Spider Woman στρέφονται εναντίον του σκοτεινού εγκληματία.

Αλλά με τη μυστηριώδη νοητική διαταραχή να της προκαλεί επικίνδυνα αληθοφανείς παραισθήσεις, μπορεί η Κάρολ να είναι βέβαιη πως αυτός είναι η πραγματική απειλή και όχι το αποκύημα της καλπάζουσας φαντασίας της;

 

Η ιστορία των Εκδικητών  

Έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα κόμικς της Marvel το 1963.  αποτελούν δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby, οι οποίοι διασκεύασαν μία προγενέστερη ομάδα των εκδόσεων, την  All-Winners Squad. Στην αρχική τους σύνθεση αποτελούνταν από τους Ant-Man, Hulk, Iron Man, Thor, και τη Wasp.  

Αναμφίβολα, η δημοφιλία της ομάδας απογειώθηκε στην κινηματογραφική μεταφορά της καθώς αποτέλεσε και το επίκεντρο του Marvel Cinematic Universe. Η δεύτερη συνέχεια της επικής μάχης με τον Thanos, όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση ολόκληρου του κόσμου των υπερηρώων και ο οποίος απέφερε τεράστια έσοδα. Το πρώτο μέρος του infinity War ξεπέρασε σε έσοδα τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και η συνέχεια αναμένεται να υπερβεί αυτό το νούμερο. 

Η αφίσα της ταινίας «Avengers: Endgame»

Η κινηματογραφική ιστορία των Avengers

Στην πρώτη φάση του κινηματογραφικού της σύμπαντος, η Marvel μας σύστησε τα τέσσερα βασικά μέλη των Avengers. Τον Iron Man (Tony Stark), τον Captain America (Steven Rodgers), τον Hulk (Bruce Banner) και τον Thor. Για τον καθένα από αυτούς δημιουργήθηκαν ξεχωριστές ταινίες που μας εξηγούσαν την ιστορία πίσω από τον ήρωα. Επιπλέον γνωρίσαμε την Black Widow (Natasha Romanoff) και τον Hawkeye (Clint Barton).

Όλοι αυτοί οι ήρωες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή που καθοδηγήθηκε από τον αδερφό του Thor, τον Loki. Έτσι σχημάτισαν τους Εκδικητές(Avengers).

avengers.jpg

Οι πέτρες της αιωνιότητας - Infinity Stones

Στην δεύτερη φάση του MCU (Marvel Cinematic Universe), μαθαίνουμε για τις «Πέτρες της Αιωνιότητας», οι οποίες βρίσκονται σε όλο τον γαλαξία και ένας «Σούπερ Κακός», ο Thanos, επιθυμεί να τις αποκτήσει για να του δώσουν απεριόριστη δύναμη.

Επιπλέον γνωρίζουμε τους Guardians of the Galaxy και τον Ant Man. Στην δεύτερη τους ταινία «Avengers Age of Ultron», οι Εκδικητές τα βάζουν με του Ultron, έναν κακό που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης του Tony Stark. Σε αυτή την ταινία γνωρίσαμε δύο πραγματικά δυνατούς χαρακτήρες, τον Vision και την Scarlet Witch.

age_of_ultron.jpg

Η μάχη με τον Thanos

Η τρίτη φάση ξεκινά και τριβές έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους Εκδικητές. Η αιτία είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν στη Σοκόβια, στη μάχη απέναντι στον Ultron. Η ομάδα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα και ένας εμφύλιος πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στα μέλη («Captain America: Civil War»). Αρχηγός από τη μία πλευρα ο Captain America και από την άλλη ο Iron Man. Επιπλέον γνωρίζουμε τους Spider Man, Doctor Strange και Black Panther.

civil_war.jpg

Έτσι φτάσαμε στα γεγονότα του «Infinity War». Όλοι οι Avengers επανενώθηκαν για να σταματήσουν τον Thanos όμως εκείνος αποδείχτηκε υπερβολικά ισχυρός αντίπαλος. Ο Τιτάνας συγκέντρωσε όλες τις «Πέτρες της Αιωνιότητας» και με ένα χτύπημα των δακτύλων του εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό του σύμπαντος. Ανάμεσα σε αυτούς που χάθηκαν βρίσκονται και πολλοί, πρωταγωνιστικοί ήρωες των προηγούμενων ταινιών της Marvel.

ganti.jpg

Και τώρα η... τελική μάχη των Avengers

Λίγο πριν την τελευταία μάχη γνωρίσαμε την Captain Marvel, μια πολύ δυνατή ηρωίδα που έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ των Εκδικητών και είναι σίγουρο πως θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην μάχη με τον Thanos.

Η ομάδα των Εκδικητών

Η ταινία «Avengers Endgame»

Οι Avengers έχοντας ηττηθεί από τον υπερ-κακό Θάνος, που έθεσε σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του και με το που απέκτησε τους έξι Λίθους της Αιωνιότητας εξαφάνισε τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό όπως και κάτι εκατομμύρια ακόμη κατοίκων σε άλλους πλανήτες συμπεριλαμβανομένων πολλών Εκδικητών, οι εναπομείναντες Εκδικητές αποφασίζουν να βρουν τον τρόπο να τον εξοντώσουν μια για πάντα. Πώς; Θέτοντας σε εφαρμογή τις εκπληκτικές δυνατότητες της κβαντικής φυσικής που μπορεί να τους μεταφέρει σε ορισμένες ημερομηνίες πίσω στον χρόνο ώστε να ανακτήσουν τους Εξι Λίθους πριν πέσουν στα χέρια του τρομερού «σφαγέα των λαών» εξαλείφοντας έτσι την πιθανότητα να συμβούν οι μελλοντικές γενοκτονίες.

Για να υλοποιηθούν, βέβαια, όλα αυτά χρειάζονται τρεις επικολυρικές ώρες ογκώδους χολιγουντιανού μελοδράματος, ψυχανάλυσης και υπερθεάματος που κομπλέ με το αυτοσαρκαστικό ύφος – χαρακτηριστικό του franchise – ανάγουν το τελευταίο κεφάλαιο των Avengers σε ένα μπλοκμπάστερ μεγατόνων το οποίο μπορεί να κινείται αέναα στον αιώνα των υπερπαραγωγών.

Η επόμενη μέρα

Οπότε, ασχολούμαστε με ένα φινάλε με μεγάλα γράμματα στην κινηματογραφική οθόνη ή η συνέχεια καιροφυλακτεί σε κάποιο συρτάρι μεγαλοπαραγωγού έτοιμη να ανασυρθεί όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν κάπου εκεί έξω (οι φήμες ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα παραδώσει σε άλλον την πανοπλία του Iron Man δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί);

Ο Κέβιν Φιγκ, ο κραταιός διευθύνων σύμβουλος της Marvel, ο άνθρωπος που ότι πιάνει γίνεται χρυσός, έχει την απάντηση: «Έχοντας μόλις κλείσει μία δεκαετία με τις ταινίες της Marvel θέλουμε να συνεχίσουμε όχι απλά εξελίσσοντας τους χαρακτήρες που έχουμε ήδη εισάγει αλλά φέρνοντας νέους ήρωες στην οθόνη ως αντιπροσώπους προτύπων που δεν έχουμε ξαναδεί». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πρόσφατα χιτ «Black Panther» και «Captain Marvel» θα αναλάβουν την επέκταση της μαρβελικής…κυριαρχίας ή όπως καλύτερα και πιο εύστοχα το λέει ο Κέβιν Φέιγκ: «Αυτό θα συνεχίσει και μετά το ‘’Εκδικητές: Η τελευταία πράξη’’ ώστε οι ταινίες να είναι ο καθρέφτης του κόσμου όπως και των ηρώων σε παγκόσμιο επίπεδο»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ