X-Men: Δυναμική παρουσία στο «Έθνος της Κυριακής»

X-MEN: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Κάθε μήνα τα κόμικ με τους αγαπημένους υπερήρωες της Marvel έρχονται στο Εθνος της Κυριακής, ταυτόχρονα με την κινηματογραφική τους πρεμιέρα. 

Πριν χρόνια, η Τζιν Γκρέι κάλεσε μια πανίσχυρη κοσμική οντότητα γνωστή ως η Δύναμη του Φοίνικα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τους X-Mεν από βέβαιο θάνατο. Υιοθετώντας την ταυτότητα της Τζιν, ο Φοίνικας εξολόθρευσε έναν ολόκληρο πλανήτη προτού οι X-Μεν μπορέσουν, κατά τα φαινόμενα, να καταστρέψουν αυτό το θανάσιμο, αλλόκοσμο πλάσμα.

Όμως, όπως το μυθικό φλεγόμενο πουλί, έτσι και ο Φοίνικας αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Αναζητώντας να επανασυνδεθεί με την Τζιν Γκρέι, επέστρεψε στη Γη, για να ανακαλύψει ότι η πρότερη ξενιστής του δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Χωρίς την Τζιν Γκρέι να ελέγχει την απεριόριστη δύναμη του Φοίνικα, θα καταφέρουν οι Χ-Μεν να σταματήσουν για άλλη μια φορά αυτή τη συμπαντική δύναμη θανάτου και καταστροφής;

Συγκεντρωτική έκδοση των τευχών X-Men: Phoenix - Endsong #1-3, από τους Greg Pak, Greg Land, Matt Ryan και Justin Ponsor.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» («X-MenDark Phoenix»)

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ

Παίζουν: Σόφι Τέρνερ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς

Την ιστορία της Τζιν Γκρέι που κοντράρεται με την οικογένεια της, την ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρώων του καθηγητή Τσαρλς Εξέβιερ, ξεδιαλύνει ο «Μαύρος Φοίνικας» ξετυλίγοντας το νήμα στο φραντσάιζ των X-Men, μετά τα γεγονότα της ταινίας «Απόκαλιψ» (2016) περί το 1992. Οι X-Men αναλαμβάνουν την ιστορική αποστολή διάσωσης του Απόλλων 13 που έχει παγιδευτεί σε θανάσιμο κύκλο περιστροφής και εδραιώνονται ως εθνικοί ήρωες. Όμως η Τζιν έχει απορροφήσει την κοσμική δύναμη των ηλιακών λάμψεων της περιστροφικής δίνης και μεταβάλλεται στον Μαύρο Φοίνικα. Οι τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις της απελευθερώνονται καταστρέφοντάς τη συναισθηματικά, το τραύμα της παιδικής ηλικίας που ο Εξέβιερ έθαψε με ψέματα επανέρχεται και το δράμα κορυφώνεται με απειλητικούς εξωγήινους διεκδικητές... Ριμέικ τροποντινά του «X-Men: Η τελική αναμέτρηση» (2006), του χειρότερου φιλμ της σειράς όπου η Τζιν ως Μαύρος Φοίνικας πεθαίνει, και κυρίως απόπειρα αποσαφήνισης της μπερδεμένης ιστορίας της στην πολυετή σειρά των X-Men κόμικς και των φιλμ, η περιπέτεια του Σ. Κίνμπεργκ υποτίθεται ότι ρίχνει την αυλαία στις ταινίες X-Men.

Τι «κλείνει», βέβαια, είναι συζητήσιμο καθώς την τελευταία 20ετία η σειρά πάτησε πολλάκις το κουμπί επανεκκίνησης και απέκτησε παράγωγα κεφάλαια, πάντα αναμειγνύοντας την Ιστορία με το ψυχόδραμα και την υπερηρωική φαντασία. Αυτό που καταφέρνει εδώ ο Κίνμπεργκ, σεναριογράφος-παραγωγός των μαρβελικών σούπερ ηρώων, είναι να προσδώσει στη δράση χειροποίητη ’90s υφή. Το υπερθέαμα που περιβάλλει τη μετάλλαξη του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα – για πρώτη φορά γένους θηλυκού σε ταινία Χ-Men – εγγράφεται εντυπωσιακά ως τρικ της αφήγησης. 

Οι X-Men είναι δημιούργημα των Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο The X-Men #1, που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο του 1963.

Αποτέλεσαν ένα από τα πλέον επιτυχημένα κόμικ που ενσωματώνουν στοιχεία πολυπολιτισμικότητας και παγκοσμιοποιημένης αντίληψης. Tη δεκαετία του '70 εντάχθηκαν στην ομάδα χαρακτήρες από τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Σοβιετική Ένωση, την Κένυα και την Ιαπωνία. Αλλά και τα επόμενα χρόνια η προσθήκη νέων ηρώων από διάφορα μέρη του κόσμου και σε συνδυασμό με την ευαισθησία στην αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων, ενίσχυσαν μέσα στο κόμικ την αίσθηση της ανοχής έναντι στη διαφορετικότητα και την καταδίκη της αντίληψης περί "φυλετικής ανωτερότητας".

Δείτε εδώ τους επόμενους ήρωες της Marvel που θα φιλοξενήθουν από το «Έθνος της Κυριακής»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ