Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης
Γιώργος Τζώρτζης (NDP)

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Τελευταία Ενημέρωση
Υπήρξε παντρεμένος με την πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Τόνια Καζιάνη

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτή στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Τζώρτζης, Μούσχουρη, Βουτσάς
Τζώρτζης, Μούσχουρη, Βουτσάς (2010 Θέατρο Εμπορικόν) NDP photo

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Γιώργος Τζώρτζης

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Ο Γιώργος Τζώρτζης υπήρξε παντρεμένος με την πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Τόνια Καζιάνη, με την οποία είχαν συναντηθεί στα γυρίσματα της ταινίας «Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα», όπου και ξεκίνησε ο έρωτάς τους. 

Γιώργος Τζώρτζης
Γιώργος Τζώρτζης
Από τον «Άγνωστο πόλεμο»

Έναν χρόνο μετά πρωταγωνίστησαν μαζί στο γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Άγνωστος Πόλεμος», που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1971-1974. Το σενάριο ήταν του Νίκου Φώσκολου και η σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Απέκτησαν μια κόρη, την Ευγενία, η οποία δεν ασχολήθηκε με τον χώρο της υποκριτικής.

Τόνια Καζιάνη
Τόνια Καζιάνη

Φιλμογραφία

  • «Ποτέ την Κυριακή» (1960)
  • «Συνοικία το "όνειρο"» (1961)
  • «Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)
  • «Εγκατάλειψη» (1965)
  • «Γεύση από έρωτα» (1966)
  • «Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)
  • «Η ώρα της οργής» (1968)
  • «Το κανόνι και τ' αηδόνι» (1968)
  • «Θυμήσου αγάπη μου» (1969)
  • «Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)
  • «Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)
  • «Όμορφες μέρες» (1970)
  • «Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)
  • «Στη μάχη της Κρήτης» (1970)
  • «Εσχάτη προδοσία» (1971)
  • «Ελευθερία ή θάνατος» (1972)
  • «Ο βάλτος» (1973)
  • «Παύλος Μελάς» (1973)
  • «Τα χρόνια της οργής» (1973)
  • «Γιάννης και Μαρία» (1982)
  • «Αδέξιος εραστής» (1984)
  • «Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)
  • «Και δειλός και τολμηρός» (1988)
  • «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ