Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης
NewsroomΚατά τη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ισραηλινή ομάδα Χάποελ Μπερ Σεβά για τα προκριματικά του Conference League, η UEFA έλαβε σειρά μέτρων για να αποτρέψει την ανάρτηση παλαιστινιακών σημαιών από τους φιλάθλους της ελληνικής ομάδας.
«Με την Παλαιστίνη έως τη Λευτεριά»
Παρότι εφαρμόστηκαν αυστηρές απαγορεύσεις και έγιναν ακόμα και προσαγωγές από την αστυνομία, αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ επέλεξαν να αγνοήσουν τις απειλές και ύψωσαν σημαίες ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Συνθήματα ακούστηκαν σε όλο το γήπεδο με τους φιλάθλους να φωνάζουν «Με την Παλαιστίνη έως τη Λευτεριά».
Ο αγώνας είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» από την UEFA, με ρητές οδηγίες να αποφεύγεται κάθε μορφή πολιτικής έκφρασης, ιδίως σε σχέση με την παλαιστινιακή υπόθεση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει ακόμα και με πιθανές κυρώσεις την ελληνική ομάδα, εφόσον παραβιαζόταν η συγκεκριμένη οδηγία.
Πριν την έναρξη του αγώνα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές φιλάθλων που έφεραν παλαιστινιακές σημαίες κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στην Opap Arena, πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ σήκωσαν τις σημαίες, εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή τους στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.
Σύμφωνα με το 902.gr, η απαγόρευση αυτή δεν φαίνεται να εφαρμόστηκε με τον ίδιο τρόπο στους περίπου 150 Ισραηλινούς φιλάθλους, οι οποίοι ύψωσαν σημαίες του Ισραήλ χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από την κερκίδα της ΑΕΚ.
- «Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
- Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
- Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
- Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο