Συνταγές | ICookGreek

Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μανιτάρια

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα 4 κομμάτια από το ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς να χωρίσουν. Τα ανοίγετε και τα χτυπάτε για να πλατύνουν. Πασπαλίζετε κομμάτια από το ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε μια σειρά δαμάσκηνα σε όλο το μήκος τους.
  2. Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα δαμάσκηνα, σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή δένετε το κρέας με σπάγκο.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ρολά απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε τα ρολά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι μα μαλακώσουν.
  4. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε το κονιάκ ή το μπράντι και το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να βράσουν για 6’-7’. Ξαναβάζετε τα ρολά στο τηγάνι μέσα στη σάλτσα.
  5. Μαγειρεύετε για 50’ - 55’ περίπου περιχύνοντας τα ρολά συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα τελευταία 15’ προσθέτετε και τα υπόλοιπα δαμάσκηνα.
  6. Αφαιρείτε τα ρολά και τα μανιτάρια και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη σάλτσα με τα δαμάσκηνα. Δένετε τη σάλτσα με τα πολτοποιημένα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Κόβετε τα ρολά σε φέτες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα, γαρνίρετε με τα μανιτάρια και συνοδεύετε με τη σάλτσα τους.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
65'
4

Υλικά

  • 4 κομμάτια ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο), 200 γρ. το καθένα
  • 30 μεγάλα δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 100 ml κονιάκ
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, όσο θέλετε
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι