Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην προσέλκυση νέων τουριστών
NewsroomΑνάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη κατατάσσεται για ακόμα μία φορά η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission – ETC), που καταγράφει τις βραχυπρόθεσμες προθέσεις ταξιδιών Ευρωπαίων που έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για νέους ταξιδιώτες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%.
Ταυτόχρονα, μεγάλο ποσοστό εκείνων που έχουν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα δηλώνουν πρόθεση να την επισκεφθούν ξανά. Συγκεκριμένα, στους επαναλαμβανόμενους ταξιδιώτες, η χώρα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με 16%.
Όσον αφορά τους Ευρωπαίους που έχουν προγραμματίσει κάποιο ταξίδι έως τον Νοέμβριο, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των προτιμήσεών τους, με 6% να την επιλέγουν ως προορισμό.
Οι επιδόσεις στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές
- 2η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο με 8% των προτιμήσεων
- 4η θέση στη Γαλλία και στο Βέλγιο με 6%
- 4η θέση στην Ιταλία με 5%
- 5η θέση στην Ολλανδία με 7%, στη Γερμανία με 6% και στην Αυστρία
Διακοπές το φθινόπωρο;
Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι ένας στους τρεις Ευρωπαίους σχεδιάζει να ταξιδέψει το φθινόπωρο. Αν και οι καλοκαιρινοί μήνες (Ιούλιος και Αύγουστος) παραμένουν οι πιο δημοφιλείς – με έναν στους δύο να τους επιλέγει και έναν στους επτά να ταξιδεύει τον Ιούνιο – το φθινόπωρο φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Συγκεκριμένα, το 22% των Ευρωπαίων σκοπεύει να ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο, το 8% τον Οκτώβριο και το 3% τον Νοέμβριο.
Η αυξανόμενη προτίμηση για φθινοπωρινές διακοπές αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στις ηπιότερες θερμοκρασίες της εποχής, στη μικρότερη τουριστική κίνηση, αλλά και στη δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής (value for money), ιδιαίτερα σημαντικής για πολλούς ταξιδιώτες.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!