Μια σκέψη από τη Ζάκυνθο

Μια σκέψη από τη Ζάκυνθο

Ο Αγγελος Πυριόχος δεν χρήζει συστάσεων. Επί πολλά χρόνια έκανε καριέρα στα media και είναι βέβαιο ότι τον έχετε παρακολουθήσει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή τον έχετε ακούσει στις ραδιοφωνικές εκπομπές του.

Εδώ και, περίπου, δέκα χρόνια έφυγε από την Αθήνα και διαμένει μόνιμα στη Ζάκυνθο, έχει αποσυρθεί από το μεροκάματο της τηλεόρασης, η καριέρα στην τηλεόραση δεν με αφορούσε», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος- συγγραφέας έχει αποκαλύψει πως απασχολείται κάνοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή, βοηθώντας στο κουρείο των φίλων του, αλλά και φροντίζοντας τον δημοτικό κινηματογράφο.

Με αφορμή το μεγάλο γεγονός του σεισμού που συντάραξε, κυριολεκτικά τη Ζάκυνθο, πόσταρε στο προσωπικό προφίλ του στο facebook, την Παρασκευή, έναν σοβαρό προβληματισμό:

«Και ενώ κάνει συνέχεια σεισμούς... σκεφθείτε να είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός 8 το βράδυ. Με τη Ρώμα γεμάτη παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με γονείς που πάνε να πάρουν τα παιδιά από φροντιστήρια και τριπλοπαρκάρουν, τη γνωστή εικόνα, δηλαδή. Μήπως οι τοπικοί άρχοντες και όσοι είναι αντίθετοι στην πεζοδρόμηση πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά;».

Η οδός Ρώμα που αναφέρει ο Άγγελος Πυριόχος βρίσκεται στην πόλη της Ζακύνθου και ξεκινά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Είναι ένας μακρύς, πλακοστρωμένος πεζόδρομος, γεμάτος από μαγαζιά.
Υπό κανονικές συνθήκες ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με αυτό που υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, από τη στιγμή που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. Αν και αυτές οι συνθήκες, σε κάποιες περιπτώσεις, χάνονται στην κυνική κανονικότητα της Ελλάδας...

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ