Κάλαντα στην εποχή του φανατισμού και του ρατσισμού

Κάλαντα στην εποχή του φανατισμού και του ρατσισμού

Σε έναν πίνακα ζωγραφικής, δια χειρός Νικηφόρου Λύτρα, όλη η αλήθεια για τις ημέρες που περνάμε, στις οποίες αποτυπώνεται η απομόνωση της κοινωνίας, η ξενοφοβία.

Η δημοσιογράφος Ναυσικά Διαμαντοπούλου συγκέντρωσε τις σκέψεις πολλών ανθρώπων, σε ένα ποστ, στο facebook προφίλ της. Τώρα, εάν σας χτυπήσουν το κουδούνι παιδάκια, για να πουν τα κάλαντα, ξέρετε.
Κι αν δεν προλάβατε την 24η Δεκεμβρίου, θα έρθουν και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς…  

untitled6.jpg

«‘’Κάλαντα’’: Ένας πίνακας φιλοτεχνημένος το 1872 από τον Νικηφόρο Λύτρα, εκτός από μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα, χριστουγεννιάτικη, γιορτινή, μεταδίδει μηνύματα επίκαιρα όσο ποτέ, σε μία εποχή που κυριαρχείται από την απομόνωση, τον φανατισμό και τον ρατσισμό. Μια ομάδα παιδιών ντυμένα με παραδοσιακά ενδύματα και μουσικά όργανα, λένε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην αυλή ενός αγροτόσπιτου. Πέντε παιδιά διαφορετικής καταγωγής και εθνικότητας με τον ζωγράφο να υπενθυμίζει με τον εμφανέστερο τρόπο το πνεύμα αυτής της γιορτής. Ένα ξεραμένο δέντρο, δεμένο σ` έναν πάσσαλο, ένα παιδί που παρατηρεί πίσω από έναν μαντρότοιχο, μία μητέρα με το μωρό της, χαρούμενη και το χαμόγελο της παιδικής αθωότητας και ευτυχίας του μικρού, μελαψού τυμπανιστή... Αν σας χτυπήσουν το κουδούνι παιδάκια για να πουν τα κάλαντα, ανοίξτε τους... Χρόνια πολλά!».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ