Ελληνική καφετέρια χωρίς καπνιστές

Ελληνική καφετέρια χωρίς καπνιστές

Ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα, έπειτα από τόσο διάστημα (μη) εφαρμογής του, παραμένει κάτι σαν σύντομο ανέκδοτο, με το οποίο ελάχιστοι γελούν. Δημόσιοι χώροι και καταστήματα πνίγονται από τον καπνό, ενώ οι ανάσες από τους μη καπνίζοντες γίνονται δύσκολες.

Φτάσαμε, λοιπόν, στην εποχή τού να επαινούμε το φυσιολογικό: να πηγαίνουμε σε μία καφετέρια όπου οι ιδιοκτήτες της απαγορεύουν το κάπνισμα, όχι για να μην πληρώσουν πρόστιμο, αλλά επειδή σέβονται την υγεία των πελατών τους.     

Ο Νεκτάριος Λαμπρόπουλος αγαπά τα βιβλία με πάθος. Ίδρυσε το 2005 και έκτοτε διευθύνει τις εκδόσεις «Χαραμάδα», οι οποίες ειδικεύονται στη Λογοτεχνία και την Ποίηση, υποστηρίζοντας τις φωνές νέων δημιουργών. Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, είχε μια έκπληξη -σε καφετέρια της Πάτρας- η οποία δεν ξεπήδησε μέσα από «δαχτυλίδια» καπνού. “Si Doux” σημαίνει «τόσο γλυκό». Ανάσα…

49897117_2261678014075435_7451471025348280320_n.jpg

«Μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα: βγήκα πριν από τη δουλειά να πιώ έναν καφέ στο “Si Doux” και ο χώρος ήταν χωρίς τσιγάρο και καπνό. Ενημερώθηκα ότι τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια, μαζί με λίγα ακόμα μαγαζιά του χώρου, να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Για να παραμείνει αυτό όμως, πέρα από το αυτονόητο της εφαρμογής του νόμου και των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να βοηθήσουμε και να πάρουμε και θέση και εμείς που είμαστε οι χρήστες των χωρών εστίασης.

Ας ανταμείψουμε αυτούς που φροντίζουν για την υγεία μας και την καθαριότητά μας με την παρουσία μας».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ