Θύμα ομοφοβικής βίας στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα ένα...

Θύμα ομοφοβικής βίας στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα ένα...

Θύμα ομοφοβικής επίθεσης από τρία άτομα, στο κέντρο της Αθήνας, έπεσε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ένας νεαρός άνδρας.
Απίστευτη ειρωνεία… Ηταν η ημέρα που γιορτάσαμε με περηφάνια και λαμπρότητα την έναρξη του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η ιστορία του 20χρονου Ηλία Γκιώνη, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τον κοινωνικό ρατσισμό και το μπούλινγκ που υφίστανται πολλοί συμπολίτες μας.

Στο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook υπογραμμίζει: «Είμαι καλά... ΖΟΙΤΟ Ι ΑΙΛΑΔΑΑ... Κάθε μέρα εκεί έξω θα μας χτυπάνε ή θα πεθαίνουμε γιατί, απλά, μπορούν... Γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους, γι’ αυτό διεκδικούμε, γι’ αυτό δείχνουμε, αγαπημένε μου Μαλάκα, που ρωτάς...».

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Ηλία Γκιώνη. Εκείνη την ημέρα, όπως μας είπε, έφευγε με την παρέα του από ένα πάρτι στο Ψυρρή. Ενώ περπατούσαν προς το Γκάζι (στο ύψος του Hotel Ερμού - Πειραιώς και Γκάζι), τρεις άγνωστοι άνδρες τους πλησίασαν. Αμέσως άρχισαν να τους βρίζουν, χρησιμοποιώντας ομοφοβικές εκφράσεις.

«Οι φίλοι μου δεν αντέδρασαν, εγώ απάντησα και μου επιτέθηκαν… Ήταν αδίστακτοι. Αφού με χτύπησαν, έφυγαν…», αναφέρει ο ίδιος, έχοντας ακόμα τα τραύματα στο πρόσωπό του από την επίθεση που δέχθηκε.

Την ίδια στιγμή κατήγγειλε, παράλληλα, την πλήρη αδράνεια των αστυνομικών, καθόσον -παρά το τηλεφώνημά του στην Αστυνομία και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αστυνομικοί στο Θησείο- κανένας ένστολος δεν μετέβη στον τόπο του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι δράστες να εξαφανιστούν. Και, βασικά, να παραμείνουν ατιμώρητοι. Τώρα, αυτό που μπορεί να κάνει -μόνο- είναι «μήνυση κατ’ αγνώστων»...

Ο ίδιος στη συνομιλία μας τονίζει, αρκετές φορές, ότι οι ομοφοβικές επιθέσεις πάντα υπήρχαν, αλλά έγιναν περισσότερες μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. «Επειδή πολλοί πήραν το μέρος του Ζακ, οι φασίστες σκλήρυναν τη στάση τους, για να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να πατήσουν κάτω τους γκέι, να τους εξαφανίσουν – έτσι πιστεύουν, τουλάχιστον. Οι αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πρέπει να συνεχιστούν με περισσότερο σθένος, για την αναγνώριση των δικαιωμάτων μας».

Χαρακτηριστική είναι η φράση με την οποία κλείνει την κουβέντα μας ο Ηλίας Γκιώνης, όπως και στο σχετικό βίντεο: «Όχι, τα πράγματα δεν αλλάζουν, όσοι και να πεθάνουμε από εμάς, κάθε μέρα πεθαίνουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα, δεν καίγεται καρφάκι σε κανέναν».

Εν πολλοίς, εάν εξαιρέσεις το «σε κανέναν», ο Ηλίας έχει δίκιο σε αυτά που λέει. Είναι μόνο 20 χρόνων αλλά, δυστυχώς, ήδη πιστεύει πως αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.
Και για τον Κεμάλ -προς το παρόν- δεν έχει «ξημερώσει» ακόμα…

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ