Όταν ο Κοέλιο τρώει παϊδάκια...

Όταν ο Κοέλιο τρώει παϊδάκια...

Η ταβέρνα τού Χριστόφορου στα Καλύβια Θορικού δεν χρειάζεται διαφήμιση, μετρά 53 χρόνια ζωής μαγειρεύοντας ελληνικό φαγητό.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση και το παρουσιάζουμε, είναι το προφίλ της ταβέρνας στο instagram, το οποίο έχει… 20,3 χιλιάδες followers!

Και δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές εικόνες με τα φαγητά που κολλάνε το στομάχι σου στην πλάτη, είναι τα γνωμικά σπουδαίων ανθρώπων της Τέχνης, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού -και όχι μόνο- που συνοδεύουν τα ποστ του «Χριστόφορου».

Όπως, για παράδειγμα, αυτό…

untitled.jpg

«Οι #προσπάθειες που κάνουμε για να ξεφύγουμε από το #πεπρωμένο μας, έχουν σαν μοναδικό #αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν σ’ αυτό», μια ρήση τού Αμερικανού φιλοσόφου Ραλφ Γουάλντο Έμερσον.

Κάποιες φορές, υπάρχουν και γνωμικά τα οποία «μαγειρεύονται» -φυσικά, παρουσία  πελάτου- για να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του καταστήματος…

untitled7.jpg

«Η #αγάπη είναι πάντα η αρχή κάθε γνώσης, όπως η μπριτζόλα είναι η #αρχή της γαστρονομικής ιστορίας του κόσμου».

Προφανώς οι vegan μπορούν να διαφωνήσουν με αυτό, αλλά σίγουρα θα συμφωνήσουν με τον Κώστα Βάρναλη…

«Εδώ ‘ναι η #στάχτη ενός λαού, που είταν αιώνια #φλόγα».

untitle0.jpg

Μέσα από τις στάχτες, λοιπόν, ξεπηδούν σάρκες προς τέρψη ουρανίσκων, ενώ τα ποσταρίσματα του «Χριστόφορου» φέρνουν σκέψη και -βασικά- ένα ιδιότυπο, καλοψημένο χιούμορ.

Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Κοέλιο -ok, κάποιοι τον λένε Κοέλο- είχε γράψει: «Να είσαι γενναίος. Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία». Λογικά, αυτό αναφέρεται και στη γευστική εμπειρία – σωστά, Πάουλο;

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ