Μια ημέρα σε αστικό λεωφορείο...

Μια ημέρα σε αστικό λεωφορείο...

Τις τελευταίες ημέρες οι διαδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενέχουν ρίσκο, λόγω των επιθέσεων που έχουν καταγραφεί βασικά σε λεωφορεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί επιβατών.

Η Μαρία Κυριακίδου χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της στη Θεσσαλονίκη τη γραμμή 58 και μας περιγράφει ένα περιστατικό.

«Μπαίνει κυρία με καροτσάκι λαϊκής στο λεωφορείο. Αρχίζει και μονολογεί διάφορα για τους πολλούς επιβάτες που υπάρχουν, πως δεν χωράει, τι κατάντια είναι αυτή και τέτοια. Κύριος της ζητά να μιλά πιο σιγά γιατί είναι αγένεια να φωνάζει μέσα στο αφτί των άλλων. Για να μην τα πολυλογώ, αρχίζει μεταξύ τους ένας καβγάς απίθανος. Ο κύριος, βρίζοντας, απομακρύνεται. Τότε, εκείνη του φωνάζει: ''Να σου πω, εγώ πάω και φυλακή. Δεν φοβάμαι. Θα σ' αρχίσω στα χαστούκια και μετά θα πληρώσω''. ''Αντε, φτάνει μωρή'', της λέει ο κύριος.

Ορμάει πάνω του και τον αρχίζει στα χαστούκια και στις μπουνιές στους ώμους, στην πλάτη του.

Μια ωραία ημέρα στο 58άρι».

Το ethnos.gr επικοινώνησε με την κυρία Κυριακίδου και η πρώτη ερώτηση αφορούσε την αντίδραση των υπόλοιπων επιβατών στην παραπάνω σκηνή: «Είπαν στην κυρία, η οποία εμφανέστατα είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, πως είναι ντροπή αυτό που κάνει», απάντησε.

Η επόμενη ερώτηση ήταν για το εάν γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά στα αστικά λεωφορεία...

«Συχνά γίνονται. Σε όλα τα ΜΜΜ, όμως. Και δη της Αθήνας. Όχι μόνο στη συγκεκριμένη γραμμή».

Και έχει δίκιο. Και δεν συμβαίνουν μόνο τα παραπάνω, αλλά και χειρότερα. Το θέμα είναι να μην τα συνηθίσουμε και θεωρήσουμε πως έτσι πρέπει να είναι η κατάσταση (και) στα αστικά λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, αποφασιζόταν ότι, πολύ σύντοµα, αστυνοµικοί µε πολιτικά θα επιβιβάζονται σε μέσα μεταφοράς, ενώ θα αυξηθούν και οι περιπολίες, αφού εδώ και δύο εβδομάδες έχουν σημειωθεί, συνολικά, 14 επιθέσεις σε λεωφορεία.

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ