Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη ξεκινούν αντιγκράφιτι εκστρατεία

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη ξεκινούν αντιγκράφιτι εκστρατεία

Υπάρχουν πάρα πολλοί που τα θεωρούν μια τέχνη, τέχνη του δρόμου, όμως υπάρχουν περισσότεροι οι οποίοι τα κοιτούν ως ρύπανση, θεωρώντας ότι όσα τα κάνουν βανδαλίζουν δημόσιους χώρους.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα γκράφιτι αποτελούν δυσανάγνωστα σκίτσα με σπρέι, ενώ υπάρχουν τοίχοι και μεγάλες επιφάνειες στις οποίες άλλοι γκράφιτι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα δικά τους και, τελικά, δημιουργείται μια μουτζούρα με χρώματα.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τα «3 Β», έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με αυτό το εκτεταμένο φαινόμενο και αποφάσισε να λάβει μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε μια μεγάλη εργασία προστασίας των κοινόχρηστων χώρων από τα γκράφιτι.

Έτσι, θα προμηθευτεί ένα ειδικό υλικό επίστρωσης σε κάθε είδους επιφάνειες το οποίο θα καθιστά μετά την εφαρμογή του πολύ εύκολο τον καθαρισμό των σχεδίων που έχουν προέλθει από σπρέι.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών καθαρισμού και επίστρωσης με αυτό το ειδικό υλικό -συνολικά, υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας κοινόχρηστων χώρων- θα γίνει στα τοιχία της λεωφόρου Βουλιαγμένης -από την Καλύμνου μέχρι την παραλιακή- ενώ θα γίνουν εφαρμογές στη Λεωφόρο Ευελπίδων και στην υπόγεια διάβαση της πλαζ Βουλιαγμένης.

Επίσης, πρόκειται να προστατευθούν τα γλυπτά στις τρεις πόλεις (οι «χορευτές» και ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βούλα, τα «άλογα» στη Βουλιαγμένη κ.ά.) αλλά και τα 10 μνημεία του Δήμου (πλατεία Ηρώων στη Βάρη, μνημείο Ιωνίας στη Βούλα, μνημείο ΛΟΚ στο Καβούρι, μνημείο Πυροσβεστών στον Κρεμασμένο Λαγό μεταξύ άλλων).

graffiti-3.jpg

Ο δήμος έκανε ανοιχτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή του αναδόχου στον οποίο συμμετείχαν 5 εταιρείες και για τον σκοπό αυτό θα δαπανήσει, τελικά, 105.000 ευρώ.

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ