Το Bιβλιοπωλείο Πολιτεία αποχαιρετά τη Νίκη Αναστασέα

Το Bιβλιοπωλείο Πολιτεία αποχαιρετά τη Νίκη Αναστασέα

Η είδηση η οποία έγινε γνωστή την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου δεν είχε μέσα της καθόλου Λογοτεχνία: «Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η συγγραφέας Νίκη Αναστασέα, που γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα, αλλά έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Ξάνθη».

Οι εκδόσεις και οι άνθρωποι που ασχολούνται με το βιβλίο «πάγωσαν» και ένας ένας άρχισε να καταγράφει αυτή τη μεγάλη απώλεια στα Γράμματα.

Ανάμεσά τους και το ιστορικό Bιβλιοπωλείο Πολιτεία το οποίο η συγγραφέας στήριξε από την πρώτη στιγμή…

untitled.jpg

«Η Νίκη μας

Μας άφησε σήμερα η Νίκη Αναστασέα, μετά από πολλούς μήνες μάχης με τον καρκίνο.

Η Νίκη ήταν το στήριγμα του βιβλιοπωλείου Πολιτεία, από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε το 1980, σε 25 τ.μ. στη Στοά της Όπερας. Συμβούλευε ακούραστα τους πελάτες του βιβλιοπωλείου να διαβάζουν κλασική λογοτεχνία· όποιοι μιλούσαν μαζί της έπρεπε υποχρεωτικά να διαβάσουν τουλάχιστον Ντοστογιέφσκι και Προυστ.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 βγήκε σε μειωμένη σύνταξη για να αφιερωθεί στο όνειρό της: να γράψει!

Εξέδωσε έξι βιβλία: Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε, Επικράνθη (δια χειρός Αλέξη Ραζή), Οι μικρές απολαύσεις του κυρίου Ευαγγελινού, Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι, Τα άγρια περιστέρια, Η ιστορία ενός δικού μας ανθρώπου.

Μέχρι να την εγκαταλείψουν τελείως οι δυνάμεις της πριν μία εβδομάδα, ήταν πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι…».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ