Το μήνυμα των ημερών: «Εμβολιαστείτε»

Το μήνυμα των ημερών: «Εμβολιαστείτε»

«Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα, εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο)».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σαφές, ακριβώς την ίδια ώρα που υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που βλέπουν σκευωρίες, συνωμοσίες και «παιχνίδια» με τις φαρμακοβιομηχανίες  πίσω από τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Εσείς, εμβολιαστήκατε; Κι εάν η απάντηση είναι καταφατική, το παραδέχεστε δημοσίως ή φοβόσαστε τη χλεύη των πολέμιων του εμβολιασμού;

Η Τζίνα Μοσχολιού, η οποία κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές στον Αθήνα 984, πήρε θέση για το συγκεκριμένο τεράστιο θέμα – δίχως να σκεφτεί τις όποιες… παρενέργειες.

Και είναι κάτι παραπάνω από σαφής, όπως μας τόνισε η ίδια. «Πρέπει να εμβολιαζόμαστε».
Αφήνοντας πίσω μας τους όποιους μύθους έχουν γεννηθεί - ότι «η γρίπη είναι ακίνδυνη», πως «όσοι κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο μεταδίδουν γρίπη στους άλλους», αλλά και πως «το αντιγριπικό εμβόλιο περιέχει υδράργυρο και φορμαλδεΰδη».

Κι όλα αυτά, εν έτει 2018...

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ