Θα πεθάνουμε όλοι και θα μείνει η γραφειοκρατία

Θα πεθάνουμε όλοι και θα μείνει η γραφειοκρατία

Όσο ξύλο και να χτυπήσεις, στη γνωστή, σεμνή τελετή των προλήψεων, κάποια στιγμή θα (σου) συμβεί. Θα πεθάνει ένας εκ των γονέων σου και θα μπλέξεις με την Εφορία ή τη ΔΕΗ οι οποίες έχουν ήδη βρασμένο το σιτάρι, σου, έχουν πάντα έτοιμα τα «κόλλυβα».

Μια τέτοια περίπτωση περιγράφει στο facebook προφίλ της η Ειρήνη Προμπονά, καταγράφοντας τα γνωστά «πλοκάμια» της γραφειοκρατίας του ελληνικού Δημοσίου. Μη σου τύχει...

untitled.jpg

«Πεθαίνει ένας άνθρωπος. εν προκειμένω ο πατέρας μου. Πρέπει κάποια πράγματα όπως ο λογαριασμός του ρεύματος, π.χ να περάσουν σε άλλο όνομα. Σου ζητάνε ένα σωρό χαρτιά, πιστοποιητικά από ηλεκτρολόγο, συμβόλαια, Ε9, ταυτότητα, στοιχεία του λογαριασμού πέραν του αρ, παροχής και μερικά ακόμα, για να μπορέσεις να το κάνεις. Βάλε και 130 ευρώ στο τέλος να γουστάρουμε. Αλλιώς πως να εντάξεις στο ΚΟΤ τον εναπομείναντα γονιό σου. Δεν μπορείς.

Θα πεθάνουμε όλοι και θα μείνει η γραφειοκρατία, ρε φίλε, να στοιχειώνει τα ερείπια, όπως 'στοιχειώνει' τώρα τη ζωή μας...

Που δηλαδή και να μην είμαστε συνδεδεμένοι με ηλεκτρονικό σύστημα που τα βλέπουν όλα.

Λες και από το εκκαθαριστικό της εφορίας δεν προκύπτει το ακίνητο, ο ιδιοκτήτης, η σχέση με τον θανόντα, η θεία μου η χίπισσα και ο μπάρμπας μου ο τσοπεράς.

Απλά είχαμε έμπνευση και δηλώσαμε ένα ακίνητο που ρευματοδοτείται χρόοοοονια τώρα χωρίς να είναι δικό μας, δηλώσαμε για σύζυγο έναν που δεν τον έχουμε παντρευτεί, εναν δεν τον ξέρουμε και γενικά σπάμε πλάκα πληρώνοντας εφορία για πράγματα που δεν είναι δικά μας, έτσι να γουστάρουμε.

Πάλι καλά...θα μπορούσαν να μου ζητήσουν και υπογραφή από τον θανόντα. Πως αποδέχεται την μεταβίβαση. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν και να μου δώσουν την ικανοποίηση να ξεδιπλώσω το ταλέντο μου.

Πού τέτοια τύχη...
#απέθαντη_γραφειοκρατία».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ