Ταξιτζή ζητάμε, όχι πολιτικό επιστήμονα

Ταξιτζή ζητάμε, όχι πολιτικό επιστήμονα

Το συγκεκριμένο ποστ θα μπορούσε να το ανεβάσει ο καθένας από εμάς στο προφίλ του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετές φορές έχουμε μπει σε ταξί και έχουμε πέσει «θύμα» συζήτησης που έχει ανοίξει μόνος του ο οδηγός: από αθλητικά και πολιτικά, μέχρι σχέσεις και εξωπλανήτες. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που γνωρίζουν όσα δεν ξέρουμε όλοι μαζί, επειδή «κάποια στιγμή είχα πάρει κούρσα τον ξάδερφο του μπατζανάκη του τάδε που τον άκουσα να το λέει, ψιθυριστά, στο κινητό του».

Επίσης, υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες  μπήκαμε στη διαδικασία υπεράσπισης κάποιων επειδή ο οδηγός είχε άλλη, λανθασμένη και -πιθανώς- ρατσιστική άποψη. Προφανώς και δεν συμπεριφέρονται έτσι όλοι οι οδηγοί ούτε έχουν όλοι μη δημοκρατικές απόψεις – μη γράφουμε τα αυτονόητα. Και, βέβαια, ακριβώς την ίδια στιγμή κατά την οποία υπάρχουν οδηγοί που τους έχουμε σφίξει το χέρι κατά την αποβίβασή μας.

Μια διαδρομή μέσα σε ταξί, άξια συζητήσεως και προβληματισμού, είχε ο Γιώργος Λοβέρδος και τη μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο Facebook. Καταλήγει, μάλιστα, σε μια μεγάλη αλήθεια…     

«Μεγάλη επιτυχία απόψε ο ταξιτζής!

Ξεκίνησε -χωρίς καν, βέβαια, να ερωτηθεί- λέγοντάς πως “στην Αχαρνών και στη γύρω περιοχή έχουν ανοίξει 2.500-3.000 καταστήματα οι μετανάστες”.

Στην πλήρη σιγή μου, συνέχισε:

“Και μη φανταστείτε, δεν είναι δικά τους λεφτά, των τζιχαντιστών είναι”…

Η αλήθεια είναι πως βραδιάτικα δεν ήθελα να ανοίξω καμία απολύτως συζήτηση, ιδιαίτερα αφού κατάλαβα πως αυτή τη συζήτηση την είχε επαναλάβει και προβάρει πολλές φορές στο παρελθόν, με σαφώς συγκεκριμένους στόχους.

Δεν έχει σημασία τι του απάντησα -πέραν του ότι ήμουν ευγενικός, αλλά σαφής- στο σημείο που στο τέλος μού είπε πως… δεν του αρέσει η ΧΑ, αλλά διατηρούσε πάντα τις (ακροδεξιές και ρατσιστικές) θέσεις του!

Πέραν αυτών έμαθα πως στον Άγιο Παντελεήμονα δεν τελούνται πλέον γάμοι γιατί ο κόσμος δεν πάει γιατί φοβάται.

Έμαθα, βέβαια, πως δεν ενδιαφέρεται για τα αίτια της μετανάστευσης, αλλά για τις επιπτώσεις “στους Έλληνες”.

Μου κατέστησε σαφές πως οι μετανάστες απολαμβάνουν φροντίδας που -προφανώς- δεν απολαμβάνουν οι Έλληνες.

Στο σημείο αυτό και για του λόγου το αληθές αναφέρθηκε στα δικά του προβλήματα…

Προφανώς τα δικά του προβλήματα τα αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος και είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που σίγουρα έχουν αυτουργούς…

untitled.jpg

Σίγουρα δεν βρήκε το ακροατήριο που περίμενε, αλλά αναρωτιέμαι:

Με ποιο δικαίωμα μέρος των οδηγών ταξί θεωρούν ότι μας ενδιαφέρει η πολιτική τους τοποθέτηση και η πλύση εγκεφάλου;

(Θα συμπλήρωνα: Ιδιαίτερα όταν είναι αγράμματοι, ανενημέρωτοι και φασίστες)

Με ποιο δικαίωμα ανοίγουν συζητήσεις με καθαρά πολιτικά – κομματικά οφέλη;

Προσωπικά -και πιστεύω τους περισσότερους- δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν αν ο ταξιτζής στηρίζει Μητσοτάκη, Τσίπρα ή φασίστες...

Μπορεί να ζηλεύουν τη χειραγώγηση των μαζών που κάνουν ορισμένα ΜΜΕ, αλλά δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τι θέλουν να πιστεύουν, όπως κάποτε έκαναν υπέρ ή κατά του Ανδρέα, του Καραμανλή και δεν συμμαζεύεται.

Το θέμα δεν είναι καθόλου γραφικό, αλλά επικίνδυνο…

Και αν θέλουν ορισμένοι να πουν τοn πόνο τους, υπάρχουν και οι ψυχολόγοι…

Εγώ, προσωπικά, πάντως, αποφάσισα την επόμενη φορά να του/της πω: Λυπάμαι, αλλά δεν με ενδιαφέρει η άποψή σας. Ταξιτζή ζήτησα, όχι πολιτικό επιστήμονα!».

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ