Δεκάδες άστεγοι στην Αθήνα - Περνάμε δίπλα τους επιταχύνοντας το βήμα

Δεκάδες άστεγοι στην Αθήνα - Περνάμε δίπλα τους επιταχύνοντας το βήμα

Σε κάθε μεγαλούπολη υπάρχει φτώχεια και στο κέντρο της Αθήνας πάντα έβρισκες επαίτες.

Όμως, αντί να μειώνονται οι αριθμοί τους, «τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια», οι σύγχρονοι «Άθλιοι» αυξάνονται.

Ο Κίμων Φραγκάκης περιγράφει τι συναντά το πρωί το κέντρο της πόλης…

d1c0e500-504f-419b-8b8f-937ac4cf7d1f.jpg

''Περπατάω καθημερινά νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, περνάω από το Μοναστηράκι, την Καπνικαρέα, την Αιόλου, τη Σταδίου. Εκείνη την ώρα που κάνει ακόμα κρύο και οι δρόμοι είναι παγωμένοι, δεκάδες άστεγοι παραμένουν ακίνητοι, κουλουριασμένοι στις τρισάθλιες κουβέρτες τους. Σε κάθε μεγαλούπολη υπάρχει φτώχεια και στο κέντρο της Αθήνας πάντα έβρισκες επαίτες. Όμως αυτή η εικόνα -αυτή η πραγματικότητα διότι η εικόνα είναι το λιγότερο- των συνανθρώπων μας που κείτονται σε ένα μπόγο στο δρόμο είναι αβάσταχτη. Αντί να μειώνονται οι αριθμοί τους «τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια», οι σύγχρονοι «Άθλιοι» αυξάνονται και οι περισσότεροι περνάμε δίπλα τους επιταχύνοντας ένοχα το βήμα.

Άλλαξαν πολλά τα τελευταία χρόνια, καθιερώθηκε μια απανθρωπιά. Η Αθήνα του Airbnb και των σουβλατζίδικων, της βρομιάς και της φτώχειας, έχει γίνει αγνώριστη''.

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ