Αφιερωμένο στον καθημερινό ήρωα barista anonymous

Αφιερωμένο στον καθημερινό ήρωα barista anonymous

Ο καφές αποτελεί για τους περισσότερους το… «ιερό υγρό πυρ», εκείνο που είναι ικανό να απογειώσει την ημέρα σου, να ξεκινήσεις να δουλεύεις βλέποντας τον κόσμο με άλλα μάτια – βασικά, ορθάνοιχτα.

Για να πετύχει το μείγμα, χρειάζεται όχι μόνο τέχνη από τον μπαρίστα, αλλά και αγάπη απέναντι στην κάθε ιδιοτροπία-θέληση του πελάτη. Άλλος τον πίνει «πολλά βαρύ – και όχι», η άλλη με γάλα αμυγδάλου, ο παραδίπλα μόνο με ίσιο καλαμάκι κ.λπ.

Δόξα και τιμή, λοιπόν, στους ανθρώπους που καθημερινά φτιάχνουν τους καφέδες μας και καλό κουράγιο για τις ιδιοτροπίες που πρέπει να ανακατέψουν στο χαρμάνι της δουλειάς τους.

Για τη Μαριάννα Αβούρη -στιχουργός και ποιήτρια- οι ανώνυμοι μπαρίστα είναι ήρωες της καθημερινότητάς μας.
Όντως… «Θα μπορούσα να έχω ακόμα έναν διπλό, όπως τον προηγούμενο;»…  

untitled7777.jpg

«Στην πρωινή ουρά για καφέ.

- Καλημέρα, τι να σας φτιάξουμε;

- Έναν καπουτσίνο σκέτο.

- Εσείς;

- Έναν εσπρέσο μακιάτο σε ψηλή όμως κούπα, σε θερμοκρασία δωματίου, μέτριο προς γλυκό, με ζάχαρη από άνθη καρύδας, πέντε κόκκους κανέλα και βάλ' τε μου χώρια 8-10 ml γάλα βρώμης. (μη γελάτε, δεν απέχουμε πολύ)

Αφιερωμένο στους καθημερινούς ήρωες - baristas anonymous».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ