Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée - Τι δήλωσε ο Χρύσανθος Πανάς

Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée - Τι δήλωσε ο Χρύσανθος Πανάς

Το θρυλικό «Zonar’s», το ιστορικό καφέ-ζαχαροπλαστείο στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστηµίου -ογδόντα ολόκληρα χρόνια από την ίδρυσή του- άλλαξε όνοµα.

Αιτία για την αλλαγή ονόµατος, που σηµατοδοτεί το τέλος µιας εποχής και το πέρασµα σε µια καινούργια, ήταν µια πολύχρονη δικαστική διαµάχη, καθώς την εµπορική ονοµασία διεκδικούσε η επιχείρηση «Dionysos Zonar’s» στην Ακρόπολη, η οποία –εντέλει- κέρδισε την αντιδικία.

Ο Χρύσανθος Πανάς -ο οποίος, το 2015, μαζί με τον αδελφό του, ανέλαβαν τη λειτουργία του Zonars, μοιράστηκε το rename του ιστορικού καταστήματος και τις σκέψεις του.

untitled4.jpg

«Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée! Η αλλαγή του ονόματος ήταν υποχρεωτική αφού το όνομα το κέρδισε δικαστικά μια άλλη εταιρία. Βέβαια, θα μου πείτε, αφού το Zonars δεν είναι τυποποιημένο προϊόν, να το πουλάει το super market, τι νόημα έχει να το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος; Η άποψή μου; Κανένα! Αν ήμουν εγώ σε μια τέτοια δικαστική διαμάχη και είχα κερδίσει το όνομα cafe de flore στο Παρίσι ας πούμε, πιστέψτε με, θα το είχα κάνει δώρο στον γνωστό χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί! Αν θέλετε να μάθετε γιατί συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας ψάξτε τις αποφάσεις των υπουργών που κάνουν διατηρητέα τη «χρήση» και όχι το όνομα σ’ έναν τέτοιον χώρο. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Athénée, λοιπόν, το όνομα, για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα! Σίγουρα εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Αθήνα, έχουμε άλλη ευαισθησία με τα τοπόσημά της».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ