Κάποιος είναι γονέας, ακόμα κι όταν είναι ανάδοχος

Κάποιος είναι γονέας, ακόμα κι όταν είναι ανάδοχος

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

Η απόφασή σου να γίνεις ανάδοχος γονέας μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού και της κοινότητάς του σε μια χώρα της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, αναδοχή δεν σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν θετικές και μακροχρόνιες αλλαγές στη ζωή τους.

Η Φανή Πλατσατούρα έγινε ανάδοχος γονέας ενός παιδιού και μοιράστηκε την εμπειρία της μέσω facebook. Ποιος λέει, ακόμα, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο ομπρελίτσες και φαγητά;

untitled.jpg

«Σήμερα έγινα μαμά του Nichola, που είναι οχτώ χρόνων, μένει σε μια κοινότητα της Κένυας και μιλάει giriama. Σήμερα παρέλαβα έναν φάκελο από την Action Aid με όλα τα στοιχεία συμμετοχής μου στο πρόγραμμα αναδοχής. Σήμερα έκανα μια καλή πράξη, ελπίζω δηλαδή να είναι καλή, να πηγαίνουν τα χρήματα για τις ανάγκες του παιδιού και να μαθαίνω χαρούμενα νέα του. Το κοινοποιώ καθαρά για λόγους ευαισθητοποίησης και συμμετοχής και άλλων χρηστών από εδώ μέσα. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Μπαίνεις στο site της Action Aid, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και αυτόματα κάθε μήνα θα αφαιρείται από τον λογαριασμό σου το ποσό των 25 ευρώ για τις ανάγκες τροφής, ρουχισμού και ιατρικής περίθαλψης ενός φτωχού παιδιού, το φύλο του οποίου επιλέγεις εσύ. Θα μαθαίνεις νέα του δύο φορές τον χρόνο με γράμμα που θα σου στέλνει το ίδιο το παιδί (μαζί και ζωγραφιά), θα μπορείς να του στέλνεις πίσω και εσύ γράμματα (και ζωγραφιές) και κατόπιν συνεννόησης να το επισκεφθείς κάποια στιγμή κάνοντας ένα μακρινό ταξίδι. Δεν ξέρω αν θα βρεθούμε ποτέ με τον Nichola, που είναι ένας κούκλος στη φωτογραφία και δείχνει και καλό παιδί. Πάει και σχολείο και έχει στα 500 μέτρα από το σπίτι του, πηγή με πόσιμο νερό. Το εύχομαι!

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ