36ος Κλασικός Μαραθώνιος: Δύο από τις πιο μεγάλες στιγμές του

36ος Κλασικός Μαραθώνιος: Δύο από τις πιο μεγάλες στιγμές του

Ο 36ος Κλασικός Μαραθώνιος δεν ήταν μόνο χρόνοι των δρομέων, λεπτά και δευτερόλεπτα, η διαδρομή είχε βαθύ συναίσθημα.
Πάνω από όλα, είχε δύναμη, είχε στιγμές που μίλησαν στις ψυχές μας, είχε συμβολισμούς, είχε καρέ τα οποία αποτυπώθηκαν όχι μόνο σε φιλμ, αλλά στις καρδιές μας.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος ήταν κεντρικός παρουσιαστής του Αγώνα- ανάμεσα στις υπόλοιπες αναρτήσεις στο προφίλ του, μας μετέφερε δύο από τα πιο σημαντικά highlights του εφετινού αγώνα.

Χωρίς αξιολογική σειρά, το ένα αφορά τη  13χρονη Γλυκερία Σκάρκου η οποία έσπασε πάλι τα χρονόμετρα.

untitled.jpg

Ο Δημήτρης Μάρκος έγραψε: «Είναι μόλις 13 ετών! Κι όμως, η Γλυκερία Σκάρκου ‘’έκλεψε’’ την παράσταση - και - στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τερμάτισε πέμπτη στα 10 χλμ., με 37,41, παρότι ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε στην απόσταση!».
Η Γλυκερία δήλωσε ότι ανυπομονεί να μεγαλώσει, να γίνει 18 ετών, για να τρέξει στον Αυθεντικό  Μαραθώνιο! Επειδή μόνο να χαιρόμαστε μπορούμε όταν βλέπουμε τέτοια παιδιά να έχουν τέτοια όνειρα και συγκεκριμένες φιλοδοξίες για τη ζωή τους.

Η άλλη μοναδική στιγμή στον 36ο Μαραθώνιο, ανάμεσα στις υπόλοιπες, ήταν εκείνη με τη Μαριάννα Αυγουστάκη: σηκώνεται υποβοηθούμενη από το καροτσάκι και όλοι οι παριστάμενοι την αποθεώνουν. Όπως της αξίζει.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα χρειαστεί να πείτε -το σχεδόν κλισέ- «ψυχική δύναμη», θυμηθείτε τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, δύο από τις πιο σημαντικές στιγμές που έμειναν για πάντα στην ιστορία του 36ου Κλασικού Μαραθωνίου. Και, φυσικά, στις μνήμες μας.

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ