Το δυσβάστακτο λάθος της δήλωσης ενός θανάτου στην Εφορία

Το δυσβάστακτο λάθος της δήλωσης ενός θανάτου στην Εφορία

Είναι άλλη μια υπέροχη στιγμή, η οποία δεν διαφέρει από μια αντίστοιχη που έχεις ζήσει και εσύ σε κάποια Εφορία.

Η Πολυξένη Αθανασούλια ανέβασε στο facebook προφίλ της την προσωπική μαρτυρία της και στο θυμικό μας ξύπνησαν ανάλογες στιγμές που έχουμε περάσει στο γκισέ μιας δημόσιας υπηρεσίας…    

«Ήρθα στην Εφορία να δηλώσω στο Μητρώο έναν θάνατο του 1999. Οι κληρονόμοι τού συγχωρεμένου έχουν κι αυτοί συγχωρεθεί. Έφερα ληξιαρχικές και πιστοποιητικά για να αποδείξω τον θάνατο και ότι είμαι κληρονόμος του κληρονόμου... Και όμως! Ο υπάλληλος δεν καταχωρεί τον θάνατο γιατί θέλει, λέει, πιστοποιητικό γέννησης του θανόντα. Δεν του αρκεί, λέει, το έτος 1926. Θέλει και ημερομηνία. Δόξα τω Θεώ, δεν μου ζήτησε και ώρα γέννησης για να βρούμε τον ωροσκόπο τού θανόντα! #ελλάς_το_μεγαλείο_σου».

17811587.jpg

Το ethnos.gr συνομίλησε με την κυρία Αθανασούλια η οποία μας είπε ότι «η όλη υπόθεση αφορά ένα δίκυκλο του θανόντα - το οποίο αγνοείται, δεν το έχουμε δει ποτέ. Βρήκαμε στην Εφορία ότι κάποιος πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας μέχρι το 2005 -προφανώς, ο αδελφός τού θανόντα που απεβίωσε κι αυτός, το 2010- και λάβαμε ειδοποιητήριο από την ΑΑΔΕ στο όνομα του θανόντα του '99, για ανασφάλιστο όχημα».

Ο καθένας από εμάς έχει να διηγηθεί μια αντίστοιχη ιστορία – με μικρές, ίσως, παραλλαγές.
Κάποιοι έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» που βίωσαν, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να ξοδεύουν πολύτιμες ώρες, από γραφείο σε γραφείο, εξηγώντας από την αρχή, σε κάθε υπάλληλο, το τι τους έχει συμβεί.

Όλα αυτά στην Ελλάδα που συνεχίζει να θρέφει το τέρας της γραφειοκρατίας - το οποίο φυλά το μεγαλείο της…

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ