Ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, μια ξεχωριστή προσωπικότητα

Ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, μια ξεχωριστή προσωπικότητα

Ο Μωυσής Ελισάφ αναδείχτηκε νέος δήμαρχος Ιωαννίνων στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, επικρατώντας του Θωμά Μπέγκα και είναι, πλέον, ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος της χώρας.

Αν και το έργο του είναι γνωστό, ο Ιλάν Σολομών κάνει τις απαραίτητες επισημάνσεις για έναν άνθρωπο-σύμβολο.

untitled2.jpg

«Η μικρή μας πόλη. Τα Γιάννενα ξεπλήρωσαν το χρέος τους στην τραγική Ρωμανιώτικη κοινότητα που εξοντώθηκε κατά το 97% από τους Ναζί, με σημαντική ευθύνη των τότε τοπικών αρχών. Ο καθ. Μωυσής Ελισάφ, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας βαθιά δημοκράτης που δεν χρειάστηκε κομματική στήριξη, πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων επί 17 χρόνια, εκλέχτηκε δήμαρχος της πόλης. Υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου και του ΚΚΕ εσωτερικού και σήμερα του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου.

Ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπήρξε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννίνων. Ένα από τα ελάχιστα ελπιδοφόρα χθεσινά μηνύματα».

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ