Ταλέντο δίχως μέλλον στην Ελλάδα - Με υποτροφία στις ΗΠΑ

Ταλέντο δίχως μέλλον στην Ελλάδα - Με υποτροφία στις ΗΠΑ

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΟ Μουδανιών, Μανώλης Ροδοβίτης, αποκαλύπτει μια ιστορία με ένα παιδί το οποίο ενώ η Ελλάδα δεν το βοήθησε όπως θα έπρεπε, τελικά εκείνο κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Αλλά σε άλλη χώρα.

Διαβάστε τα όσα ανέβασε ο ίδιος στο facebook προφίλ του για το θέμα…

«Έξι χρόνια πίσω, στην αυλή του 4ου Δημοτικού σχολείου Μουδανιών, γνώρισα ένα παιδί.

Διέκρινα αμέσως το αθλητικό του ταλέντο και προσπάθησα να τον πείσω να έρθει στο βόλεϊ, μου πήρε δυο μήνες, αλλά με τη βοήθεια του γυμναστή τα κατάφερα! Πριν από λίγες μέρες το ίδιο παιδί μού ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτός με αθλητική υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Springfield (το πανεπιστήμιο στο οποίο ανακαλύφθηκε το Βόλεϊ και το Μπάσκετ).

Σε όλη αυτή τη διαδρομή τίποτα δεν ήταν εύκολο για τον Αγκήμ.
Δεν μπόρεσε να παίξει στην Εθνική Παίδων γιατί η γραφειοκρατία και η αδιαφορία του ελληνικού κράτους καθυστέρησαν την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας. Δεν έγινε δεκτός από γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της καταγωγής του, παρόλο που ήταν άριστος σε μαθήματα και αθλητικές επιδόσεις.

untitled.jpg

Ο μικρός κατάλαβε ότι έπαιζε ένα παιχνίδι με άνισους όρους, αλλά δεν το έβαλε κάτω! Δούλεψε και κουράστηκε πολύ κάνοντας ατομικές προπονήσεις, ξενύχτισε διαβάζοντας για να μπορέσει να αριστεύσει στο σχολείο του και, τελικά, τα κατάφερε!
Πολλά συγχαρητήρια στην οικογένειά του που στήριξε τα όνειρα αυτού του παιδιού!

Εγώ και όλη η οικογένεια του ΠΟΜ είμαστε περήφανοι και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε αυτό το μεγάλο ταξίδι!».

Το ζήτημα είναι ότι μέσω του συγκεκριμένου ποστ γίναμε κοινωνοί μιας υπόθεσης με ένα παιδί που αντιμετώπισε τα συγκεκριμένα προβλήματα στη χώρα μας.
Σκεφτείτε πόσες παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν και δεν θα τις μάθουμε ποτέ...

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ