«Αστο ντιάλο, ρε μαλαγκισμένο!» – Η εμπειρία της Λένας Διβάνη έξω απ’ την ΑΣΟΕΕ

«Αστο ντιάλο, ρε μαλαγκισμένο!» – Η εμπειρία της Λένας Διβάνη έξω απ’ την ΑΣΟΕΕ

«Ένας τύπος πουλάει παπούτσια και δίπλα ένα φιλαράκι του να πουλάει τσιγάρα ή κάτι άλλο αόρατο». Γνώριμο σκηνικό για όσους περπατούν ή περνούν με το όχημά τους έξω από την ΑΣΟΕΕ. Η συγγραφέας και καθηγήτρια της ΑΣΟΕΕ, Λένα Διβάνη, περιέγραψε μέσα από το Facebook τα όσα διαδραματίζονται έξω από το ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά και την προσωπική της μαρτυρία για να ανοίξει διάλογο με τον υπουργό Παιδείας σχετικά με την ανομία στα ΑΕΙ.

Με απλά λόγια, περιγράφει το εξαιρετικά προφανές: δεν είναι δυνατόν να αστυνομεύουν οι φοιτητές και οι καθηγητές, αλλά και να βάζουν τάξη στην πλήρη αναρχία που επικρατεί μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους.

Προς κύριο Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, που ακούω να μιλάει στο ραδιόφωνο τώρα και να λέει ότι οι φοιτητές και οι...

Gepostet von Lena Divani am Dienstag, 23. Oktober 2018

«Προς κύριο Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, που ακούω να μιλάει στο ραδιόφωνο τώρα και να λέει ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές πρέπει να ‘’διεκδικήσουν τον χώρο τους’’ για να λυθούν τα προβλήματα της παραβατικότητας και δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς φοβόμαστε.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Περπατάω στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Βλέπω μέσα από την κλειδωμένη πόρτα ένας τύπος να πουλάει παπούτσια και δίπλα ένα φιλαράκι του να πουλάει τσιγάρα ή κάτι άλλο αόρατο.

Πλησιάζω και του λέω: «Πολύ ωραία. Εσύ είσαι μέσα και κάνεις λαθρεμπόριο κι εγώ που είμαι καθηγήτρια δεν μπορώ να μπω μέσα».

ΑΥΤΟΣ= (έξαλλος που του διέκοψα το ντιλ): "Αστο ντιάλο, ρε μαλαγκισμένο! Ελα από ντω να σου πω! Ελα από ντω, μωρή".

Το έβαλα στα πόδια, βέβαια, γιατί ντεν είμαι και τόσο μαλαγκισμένο να κάτσω να τις φάω από τη μαφία.

Να μην ξανακούσω, όμως, για διεκδίκηση του χώρου μου, γιατί θα γίνω...».

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ