Η ιστορία της κυρίας Πόπης από το Κόκκινο Λιμανάκι

Η ιστορία της κυρίας Πόπης από το Κόκκινο Λιμανάκι

To Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται στα όρια Νέας Μάκρης και Ραφήνας.
Κάποτε, πριν ξεσπάσει η πύρινη λαίλαπα, τον περασμένο Ιούλιο, έσφυζε από ζωή και χαρά. Τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν δύσκολα σε ό,τι απέμεινε από κτίσματα στον οικισμό, με δάκρυα στα μάτια.

Η δημοσιογράφος Ελένη Γκρήγκοβιτς μας μεταφέρει μια ανοιχτή υπόθεση από εκεί, η οποία είναι βέβαιο ότι προστίθεται σε πάρα πολλές, παρόμοιες, από την ίδια περιοχή, από κατοίκους που έχασαν τα πάντα…

untitled.jpg

«Λοιπόν θέλω σήμερα να μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας, την ιστορία της κυρίας Πόπης από το Κόκκινο Λιμανάκι.

Πριν λίγες βδομάδες ο φίλος μου ο Ιάκωβος -για τον οποίο είμαι πολύ περήφανη για αυτό- μου μίλησε για την κυρία Πόπη.

Η κυρία Πόπη έμενε στο σπίτι της στο Κόκκινο Λιμανάκι, το οποίο κάηκε εντελώς στη φωτιά τον Ιούλιο. Η κυρία Πόπη έχασε τα πάντα. Τα πάντα!

Η οικογένεια του Ιάκωβου αμέσως άνοιξε το σπίτι τους στη Ραφήνα. Ανάμεσα στα λίγα πράγματα πλέον που της λείπουν δεν είχα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόλις μου το είπε ο Ιάκωβος πήγαμε στην αποθήκη και βρήκαμε το δικό μας, το μεγάλο που είχαμε. Και σήμερα πήγαμε και της κάναμε έκπληξη. Η κύρια Πόπη μάς αγκάλιασε, έκλαψε και μου άνοιξε την καρδιά της. Είπαμε πολλά, κλάψαμε πολύ. Φεύγοντας, όμως, η φράση της ‘’παιδιά, με κάνατε τόσο ευτυχισμένη σήμερα’’, με λύγισε. Που, τι κάναμε; Ενα δέντρο στολίσαμε ο Ιάκωβος, η Σήλια και εγώ.

Και τώρα, θέλω τη βοήθειά σας. Η κύρια Πόπη είναι όμηρος γραφειοκρατίας, για τα πιο απλά διαδικαστικά της έχουν βγάλει την Παναγία. Αλλά δεν σας θέλω για αυτό.

Θέλω από εσάς αν ξέρετε κάποιον που μπορεί να χαρίσει -γιορτές έρχονται, ας βοηθήσουμε- μια ηλεκτρική κουζίνα. Κάνε έναν κόπο και έλα να κάνουμε την κυρία Πόπη να κλαίει μόνο από συγκίνηση. Μπορούμε!
Θες;».

Το ethnos.gr επικοινώνησε με την Ελένη Γκρήγκοβιτς η οποία μας είπε πως «ήδη η κινητοποίηση ήταν μεγάλη: βρήκαμε 4 κουζίνες, ρούχα και τώρα, απλώς, θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να τη βοηθήσουμε για να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να κατεδαφιστεί το σπίτι της, και να πάρει όσα χρήματα της αναλογούν».

Η ανθρωπιά, ευτυχώς, υπάρχει ακόμα σε αυτόν τον τόπο. Αλλά, πολλές φορές, για να ζήσει, πρέπει να παλέψει σκληρά με το τέρας της γραφειοκρατίας…

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ