Μια εικόνα-προσωπική μαρτυρία από το Στρασβούργο

Μια εικόνα-προσωπική μαρτυρία από το Στρασβούργο

Τον τρόμο έζησαν εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου.

Η ώρα ήταν περίπου 20:20, όταν στην πλατεία Κλεμπέρ, στο κέντρο της πόλης -όπου χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων, μέσω μιας σχετικής αγοράς- ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

Την Τετάρτη, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους του Στρασβούργου, σημεία ελέγχου είχαν στηθεί από τις αρχές ασφαλείας σε συνοικίες της πόλης, καταστήματα και εστιατόρια παρέμεναν κλειστά.

Ο Στέλιος Ευσταθίου, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Στρασβούργο, μίλησε στο ethnos.gr και μας μεταφέρει μια εικόνα-προσωπική μαρτυρία, αφού όλα έγιναν κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διαμένει.  

untitled.jpg

«Απόψε στο "προσκλητήριο", θα απουσιάζουν δύο (σ.σ. το τρίτο θύμα είναι κλινικά νεκρό).

Η πόλη σκοτεινή, τα μαγαζιά κλειστά μα... Οι δρόμοι ΓΕΜΑΤΟΙ κόσμο!

Βγήκαμε όλοι για το "προσκλητήριο", είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και είμαστε ΕΔΩ... στην κεντρική πλατεία».

Η φωτογραφία είναι από την πλατεία Κλεμπέρ, από την καρδιά της πόλης, όπου πολίτες άφησαν λουλούδια και είχαν ανάψει κεριά μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στη μνήμη των νεκρών.

Στο προσκλητήριο, λοιπόν, δεν θα δηλώσουν «παρών» τρεις άνθρωποι. Οι υπόλοιποι, όμως, είναι όλοι μαζί, ενωμένο ι απέναντι στην τρομοκρατία. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα των επερχόμενων εορτών οι οποίες στο Στρασβούργο, έπειτα από όσα έγιναν, έχουν χάσει κάτι από τη λάμψη τους. Αλλά η αγάπη και η ομοψυχία των κατοίκων αυτής της πόλης θα είναι εκεί.

Στείλε την ιστορία σου στο ethnos.gr. Αν έχεις ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη δική σου ιστορία και η οποία εκτιμάς ότι αξίζει να ακουστεί και να διαδοθεί, συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ