Συμβουλές και tips - Πίτα τραγανή από πάνω και από κάτω
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο πληθαίνουν οι περιστάσεις που ίσως θελήσετε να φτιάξετε μια δική σας τάρτα ή πίτα, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο ή με έτοιμο. Το μόνιμο άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα να ψηθεί σωστά η πίτα και από κατώ, να μη μείνει μαλακή, μισολιωμένη και νωπή σα ζυμάρι.
Δυο συμβουλές για να ψήνονται οι πίτες τέλεια και από την κάτω μεριά
1. Τοποθετήστε τις πίτες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και -αν έχει ο φούρνος- προτιμήστε τις αντιστάσεις απ' τον αέρα. Έτσι θα ψήσετε και την κάτω πλευρά εγκαίρως.
2. Προτιμήστε για τις τάρτες τις διάφανες πυρίμαχες ταρτιέρες που σας επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά και στην κάτω πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη χρυσαφένια όψη της ικανοποιητικά ψημένης ζύμης.
Και ένα μυστικό για να μη ρουφάει υγρασία η αλμυρή τάρτα
Πασπαλίστε τη βάση της κις με μια στρώση τριμμένο τυρί τύπου παρμεζάνα. Έτσι δημιουργείται μια προστατευτική στρώση που εμποδίζει τα υγρά της γέμισης (αυγά, κρέμα γάλακτος κ.λπ.) να περάσουν προς τα κάτω και να «λασπώσουν» τη βάση, που παραμένει τραγανή.
«Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν»: Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες για τον 7χρονο που πνίγηκε
Πάνω από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία: Νοσηλεύονται 7 παιδιά, στη ΜΕΘ ένας υπερήλικας
Ξανά στο προσκήνιο το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η Ανατολική Μεσόγειος: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η συνάντηση Ερντογάν - Ντμπεϊμπά
ΗΠΑ: 28χρονη νίκησε τον καρκίνο και προειδοποιεί για το σιωπηλό σύμπτωμα που όλοι πρέπει να προσέξουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr