Συνταγές |ICookGreek

Για ένα κρασί – Φανταστική κις λορέν με σπιτική ζύμη

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο. Zυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Βάζετε το φύλλο σε στρογγυλή φόρμα με ψηλά τοιχώματα (ακόμη καλύτερα αποσπώμενα). 
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζετε χωρίς λιπαρή ύλη για 2΄ τα κυβάκια του μπέικον μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι. Τα σκορπίζετε στη βάση της τάρτας μαζί με τα τυριά.
  3. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
75'
6

Υλικά

Για τη βάση

  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ)
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι