Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.
Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα
Παναγιώτης Βελισσάρης
- Κρατάω: Η ύπαιθρος μαραζώνει. Υπέροχα, γραφικά χωριά που έσφυζαν κάποτε από ζωή μαραζώνουν και εκεί που οι δρόμοι και τα σπίτια έσφυζαν από ζωή, τώρα επικρατεί σιγή. Αυτή η τόσο άσχημη εικόνα φαίνεται να αλλάζει, αφού δραστήριες ομάδες προσπαθούν να αναγεννήσουν τους τόπους που γεννήθηκαν. Αξιέπαινη προσπάθεια!
- Πετάω: Έχει παραγίνει το κακό με τις κροτίδες, τα βεγγαλικά και τις μπαλοθιές το Πάσχα. Ναι, σύμφωνοι είναι έθιμο, αλλά τα έθιμα μπορούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή. Κάποιοι κάνουν το κομμάτι τους, χωρίς να σκέφτονται λίγο παραπέρα ή τις συνέπειες. Από το άγχος που δημιουργείται σε κατοικίδια από τους εκκωφαντικούς ήχους, έως τους τραυματισμούς που έχουμε κάθε Πάσχα.
Αφροδίτη Γκόγκογλου
- Κρατάω: Τη στήριξη του Πέδρο Πασκάλ (και) από το κόκκινο χαλί, στην τρανς κοινότητα. Στην πρεμιέρας της νέας ταινίας της Marvel «Thunderbolts» ο 50χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε με λευκή μπλούζα με τη φράση «Protect The Dolls» που σημαίνει στα ελληνικά «προστατέψτε τις κούκλες», δείχνοντας έτσι τη διαφωνία του με την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία ο νομικός ορισμός της γυναίκας βασίζεται αποκλειστικά στο βιολογικό φύλο.
- Πετάω: Την ασφυκτική πίεση κάθε είδους - οικονομική, χρονική, ψυχολογική, συναισθηματική- που νιώθω αλλά και βλέπω / ακούω/ συζητάω παντού γύρω μου. Δεν ξέρω πως, αλλά κάπως πρέπει να τελειώνει, πριν πάθουμε και τίποτα.
Ανδρέας Καρακάσης
- Κρατάω: Την ευγένεια των ανθρώπων. Μακάρι να είχαμε όλοι λίγη ευγένεια μέσα μας και να τη μοιράζαμε απλόχερα στον κόσμο. Ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο πιο εύκολα για όλους μας.
- Πετάω: Τα κιλά των εορτών! Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε αλλά έρχεται και καλοκαίρι πρέπει να μαζευτούμε!