Οικονομία|14.04.2020 17:43

Στις αγορές για νέο δανεισμό με επταετές ομόλογο το Δημόσιο

Ελευθερία Αρλαπάνου

Στην έκδοση επταετούς ομολόγου προχωρά άμεσα το ελληνικό δημόσιο. Η έκδοση αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον σε συνάρτηση με τις συνθήκες στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο των προσφορών είναι πιθανόν να ανοίξει ακόμη και αύριο. Την έκδοση έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ως κύριοι ανάδοχοι έξι μεγάλες τράπεζες: Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale).

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση που πραγματοποιεί το δημόσιο, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού δανειακού προγράμματος μέσω του οποίου το δημόσιο αναμενόταν να αντλήσει 4 - 8 δισ. ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί προ κρίσης με την οποία αναμένεται να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, το οποίο επωμίζεται μεγάλο δημοσιονομικό βάρος κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η έκδοση είναι η πρώτη που γίνεται μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα οποία εντάχθηκαν και τα ελληνικά ομόλογα. Νωρίτερα σήμερα το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς ήταν περίπου στο 1,8%.

ελληνικό ομόλογο