Οικονομία|14.04.2020 19:32

Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού και ο TAP

Newsroom

Η εταιρία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται τον αγωγό TAP  ο οποίος διέρχεται από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία μεταφέροντας το αζέρικο φυσικό αέριο στη δυτική Ευρώπη, αποφάσισε να προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το ποσό θα διατεθεί σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία για την υποστήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Ο κορονοϊός και οι συνέπειες του συνιστούν πρόκληση για όλους μας. Εμείς στον TAP παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βοηθάμε από την πλευρά μας στην αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και εφαρμόζοντας μια σειρά μέτρα προστασίας. Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των περιοχών που μας φιλοξενούν» τόνισε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP Luca Schieppati.

«Ο TAP συνεργάζεται στενά με τις υγειονομικές αρχές σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής του, με σκοπό την υποστήριξη των εν εξελίξει προσπαθειών. Θέτουμε εαυτόν να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του κορονοϊού, προσφέροντας με την πλήρη υποστήριξη των μετόχων μας, 1,5 εκατομμύριο ευρώ, 500.000 ευρώ σε κάθε χώρα υποδοχής. Το ποσό αυτό θα δαπανηθεί στην αγορά ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, ειδών ατομικής προστασίας και φαρμάκων, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ανάγκες των υγειονομικών αρχών”, πρόσθεσε ο κ. Schieppati.

αγωγός TAPTAP pipeline