Οικονομία|24.04.2020 17:26

Συντάξεις σε εποχή κορονοϊού: Όλες οι απαντήσεις από τον Διονύση Ρίζο

Newsroom

Απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλισμένων και συνταξιούχων για τις εξελίξεις στις συντάξεις, τις εισφορές και τα αναδρομικά έδωσε μέσω του live του ethnos.gr το μεσημέρι της Παρασκευής (24/4) ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Ρίζος απάντησε στις ερωτήσεις σας με τη βοήθεια του δημοσιογράφου του ethnos.gr, Γιάννη Φώσκολου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησής τους εστίασαν σε θέματα όπως πώς διαμορφώνονται οι επιμέρους προϋποθέσεις εξόδου στη σύνταξη με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και για τους δημοσίους υπαλλήλους, πότε μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με βάση τα μεταβατικά όρια ηλικίας που ισχύουν έως το 2022. Ακόμη, έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιοι πρέπει και μπορούν να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη.

Δείτε το Live chat που μεταδόθηκε από το ethnos.gr και το υβριδικό κανάλι του ΕΘΝΟΥΣ που βρίσκεται στην αντίστοιχη πλατφόρμα του Open.

Ο Διονύσης Ρίζος είναι δικηγόρος Αθηνών, εξειδικευμένος στο δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης. Ασχολείται με τη μελέτη του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας από το 2004 κι έχει παρακολουθήσει όλες τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Διονύσης Ρίζοςσυντάξεις