Οικονομία|24.04.2020 22:12

Επανεκκίνηση της Οικονομίας από αρχές Μαϊου επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών

Newsroom

Τον σχεδιασμό για τις επόμενες ημέρες κάνουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προσβλέποντας σε ομαλοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης, με το σύνολο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων να είναι κλειστά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, το πρώτο σχετικό βήμα θα γίνει με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους πολίτες, για να κινηθεί άμεσα η αγορά. Ετσι, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η σταδιακή επανεκκίνηση της δραστηριότητας θα ξεκινήσει στις αρχές του Μαΐου, καθώς αυτό σχετίζεται με τις κρατικές δαπάνες.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν στο οικονομικό επιτελείο, το πρώτο πακέτο οικονομικής στήριξης που δόθηκε από την κυβέρνηση ήταν μεγάλο, ήταν όμως και αναγκαίο. Σημειώνουν δε με νόημα πως εάν αυτό πρέπει να επαναληφθεί, τότε θα δοκιμάσει τα δημοσιονομικά όρια της Οικονομίας. Γι΄ αυτό, λοιπόν, σύμφωνα πάντα με το Open, επιθυμούν από την κυβέρνηση να οδηγηθεί η χώρα σε μια οικονομική κανονικότητα: να αρθούν τα μέτρα, να κυκλοφορήσουν οι πολίτες και να κινηθεί η Οικονομία.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο Open Tv.

αγοράυπουργείο Οικονομικών