Οικονομία|26.04.2020 16:47

Θεοδωρικάκος: 40.000 θέσεις εργασίας και 2,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Newsroom

Για μία νέα αυτοσυνείδηση, που θα οδηγήσει σε μία νέα αυτοπεποίθηση, απαραίτητο όπλο, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς η χώρα την πανδημία του κορoνοϊού, αλλά και τη σοβαρή οικονομική ύφεση, που επίκειται, κάνει λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος στέκεται ιδιαίτερα στα γρήγορα αντανακλαστικά, που επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εν συνόλω εν συγκρίσει με τους αποτυχημένους χειρισμούς άλλων κυβερνήσεων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για τα οποία αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». «Οι πολίτες ύστερα από πολλά χρόνια αναγνώρισαν κρίσιμες, έγκαιρες, αποτελεσματικές αποφάσεις από την ηγεσία του τόπου. Είδαν τον πρωθυπουργό να λαμβάνει αποφάσεις πρώτος στην Ευρώπη με κριτήριο τη μέγιστη αξία της ανθρώπινης ζωής και να προλαβαίνει μια καταστροφή. Να κάνει γενναίες πολιτικές υπερβάσεις και να ενώνει τους Έλληνες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στην αναγκαία όσο και ταχεία προσαρμογή του Δημοσίου στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Δεν παραλείπει, δε, να κάνει ξεχωριστή αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς μέσω των έργων, που θα γίνουν την επόμενη τριετία, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιμένει πως «απαιτείται μία νέα κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα του αύριο που θα μοιράζει όσο γίνεται δίκαια τα βάρη και τις ευκαιρίες» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην διολισθήσει εκ νέου σε μία τακτική δημαγωγίας και λαικισμού, όμοια με αυτή, που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας από το 2012 και εντεύθεν. Τουναντίον, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζει πως απαιτείται « συνεννόηση, αλληλεγγύη και εθνική προσπάθεια» υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική προκλητικότητα παραμένει μία ορατή απειλή, όπως κατεδείχθη και στην κρίση του Μαρτίου, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αποπειράθηκε να προωθήσει τόσο από το έδαφος, όσο και από την θάλασσα χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών συνόρων.  

ΚορονοϊόςTάκης Θεοδωρικάκος