Οικονομία|30.04.2020 17:10

Μιχάλης Ζαρπίδης: Στο 50% η ανεργία μετά την άρση των μέτρων

Newsroom

Εξαιρετικά ζοφερό περιέγραψε το μέλλον στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103,6. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλές από τις επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν μετά την άρση τς καραντίνας, με αποτέλεσμα μετά από τρεις-τέσσερις μέρες το ποσοστό της ανεργίας να ανέβει στο 50%.

Αναφερόμενος στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά, σημείωσε «εμείς να ανοίξουμε ή να κλείσουμε; Για ποιο λόγο να ανοίξουμε, αφού είναι κλειστά τα ξενοδοχεία και δεν υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες;». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εταιρίες και άνθρωποι, που δεν έβγαλαν ούτε ένα 100ρικο τους 2 τελευταίους μήνες».

Σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας , επεσήμανε πως «πολλά είναι αδιευκρίνιστα και είναι μόνο για να λέμε. Υπάρχουν κενά, που πρέπει να διευκρινιστούν». Μάλιστα, σημείωσε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί Δημόσιες Υπηρεσίες για διευκρινίσεις και «κανείς δε σηκώνει τα τηλέφωνα». Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μέκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι «εκλογές δε νομίζω ότι πρέπει να γίνουν. Εμάς μας ενδιαφέρει η οικονομία. Δεν πρέπει να μας πάνε σε εκλογές και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα».

οικονομίαΕπαγγελματικό ΕπιμελητήριοΜιχάλης Ζορπίδης