Οικονομία|05.05.2020 17:26

Reuters: Η Ελλάδα έτοιμη για έκδοση δύο νέων ομολόγων μέχρι το τέλος του 2020

Newsroom

Η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση δύο τουλάχιστον ομολόγων έως το τέλος του 2020, τονίζει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Tο δημοσίευμα που επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους μεταξύ άλλων τονίζει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναβολή της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ με σκοπό να ενισχύσει τα ταμειακά της αποθέματα αλλά και να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης που έχουν σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το σχέδιο μας είναι να γίνει έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους για την συγκέντρωση περίπου 4 τρισ. ευρώ» τονίζει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. «Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι» πρόσθεσε. 

Παράλληλα το Reuters μεταδίδει πως φαίνεται να εξετάζεται και η πιθανή αναβολή της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ. «Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο» είπε το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Ωστόσο δεν παρείχε περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι πληρωμές.

ελληνικά ομόλογαΔΝΤ