Οικονομία|12.05.2020 17:27

Douleutaras.gr: «Εκτοξεύθηκε η ζήτηση για επισκευές μέσα στην καραντίνα»

Γιώργος Μανέττας

Επαγγελματίες – τεχνίτες μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες επαγγελματιών αναζητούν όλο και περισσότερο οι καταναλωτές. Μια τάση, η οποία ενισχύθηκε στην διάρκεια της «καραντίνας» που οι καταναλωτές έμειναν σπίτια τους.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερευνών QED, 3 στους 4 χρήστες απάντησαν ότι θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να εμπιστευτούν μία online πλατφόρμα για να βρουν επαγγελματίες - τεχνίτες για το σπίτι τους, με το Douleutaras.gr να καταδεικνύεται πρώτη επιλογή ανάμεσα στις πλατφόρμες εύρεσης επαγγελματιών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή του Douleutaras.gr, Ανδρέα Γραμμάτη, παρατηρείται ραγδαία αύξηση αιτημάτων στη πλατφόρμα, που αγγίζουν διπλάσια νούμερα συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι. 

Πώς λειτουργεί το Douleutaras.gr 

Ο χρήστης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μία εργασία για το Σπίτι, συμπληρώνει δωρεάν μία σύντομη φόρμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή βάσει ποιότητας, απόστασης και αξιολογήσεων.

Ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει μεταξύ διαφορετικών επαγγελματιών και να επιλέξει εκείνον που θα προχωρήσει. Για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, η πορεία κάθε εργασίας παρακολουθείται από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ πρόσφατα βγήκε “στον αέρα” και το νέο πρόγραμμα “Εγγύηση Εργασίας Douleutaras”, προσφέροντας εγγύηση επιστροφής χρημάτων και καλής εξυπηρέτησης.

Ο CEO και συνιδρυτής του Douleutaras.gr, Ανδρέας Γραμμάτης αναφέρει: “Όραμά μας από την ίδρυση του Douleutaras.gr είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ομορφαίνουν τα σπίτια τους. Με οδηγό αυτό το όραμα, εξελίσσουμε συνεχώς τις λειτουργίες της πλατφόρμας μας, ώστε να προσφέρουμε μία πρωτοποριακή υπηρεσία που βελτιώνει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού, ενώ παράλληλα προάγει την ανάπτυξη του επαγγελματία - τεχνίτη στην Ελλάδα. Με τη μετάβαση στην κανονικότητα, παρατηρείται ραγδαία άνοδος των αιτημάτων, κυρίως για βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, γεγονός που μας δείχνει τόσο την ενίσχυση της ψηφιοποίησης του κλάδου όσο και το γεγονός ότι το σπίτι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο μυαλό του κόσμου. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η τάση στο μέλλον.”

Το Douleutaras.gr ιδρύθηκε το 2015 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από 600.000 αιτήματα εργασιών (από επισκευές ηλεκτρολογικές/υδραυλικές, διάφορες βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, μετακομίσεις, συντήρηση κλιματισμών, καθαρισμούς κ.α.) ενώ έχει 400.000 επισκέψεις/μήνα. Συνεργάζεται με 3.700 επαγγελματίες – τεχνίτες από 90 διαφορετικές ειδικότητες. Απασχολεί 44 άτομα και καθημερινά κατά μέσο όρο εκτελεί 350 αιτήματα εργασίας συνολικής αξίας πάνω από 50.000 ευρώ. Μέσα στην καραντίνα τα αιτήματα έφθασαν τα 1.000 ανά ημέρα! 

καραντίναελληνικές επιχειρήσειςΚορονοϊόςανάπτυξηεργασίες συντήρησηςOnline