Οικονομία|02.06.2020 15:08

Live streaming για μισθούς και εργασιακά: Απαντήσεις από τον Γιάννη Καρούζο

Newsroom

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα εργασιακά απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα και το νέο καθεστώς που θα ισχύσει για όλο το καλοκαίρι έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Σ' αυτά, έρχεται να δώσει απάντηση ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, ο οποίος σε συνεργασία με το ethnos.gr απαντά σε πραγματικό χρόνο μέσω του live chat και της υβριδικής τηλεόρασης του ethnos.gr στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας.

Μισθοί, επιδόματα, αποζημιώσεις αλλάζουν και γι' αυτό στις 14:00 και για μια ώρα ο κ. Καρούζος θα απαντήσει στα ερωτήματα των αναγνωστών του ethnos.gr σε ένα live streaming, το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του ethnos.gr, αλλά και μέσα από το υβριδικό κανάλι του ethnos.gr, το οποίο βρίσκεται στην «ομπρέλα» της υβριδικής του OPEN TV.

Παρακολουθήστε live εδώ στις 14:00

Ο κ. Καρούζος, ειδικός επί του Εργατικού Δικαίου, θα λύσει όλες σας τις απορίες για τα θέματα που κυριαρχούν στην σημερινή επικαιρότητα:

  • Tι ισχύει με τις αναστολές συμβάσεων
  • Ποιοι εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα «Συν – Εργασία» και τι σημαίνει για τους μισθούς τους.
  • Ποιοι επιτρέπεται να εργαστούν με το νέο σχήμα της εκ περιτροπής
  • Πως υπολογίζονται οι άδειες, ποιες άδειες δικαιούται ο καθένας και τι ισχύει για κάθε περίπτωση
  • Πότε ο εργοδότης μπορεί να δράσει μονομερώς και πότε απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου

Αυτά και άλλα πολλά θέματα θα πέσουν στο τραπέζι της live ενημέρωσης που θα κάνει μέσω του ethnos.gr ο κ. Καρούζος, απαντώντας στα δικά σας ερωτήματα.

Ο Γιάννης Καρούζος είναι δικηγόρος από το 1993 και σήμερα στον Άρειο Πάγο. Είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και Μεταπτυχιακός Διπλωματούχος της Σχολής Εργατικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τεργέστης στην Ιταλία, με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, Εργασιακές Σχέσεις, Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο, Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Έχει ειδικευτεί επαγγελματικά χειριζόμενος εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν στο: Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εργατικό Δίκαιο, Εργασιακές Σχέσεις, Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο (Εργασιακών & Υπαλληλικών Εγκλημάτων), Διοικητικό Δίκαιο (Δημοσιοϋπαλληλικών Παροχών & Επιδομάτων). Έχει πολύχρονη εμπειρία και πείρα συμβουλεύοντας δεκάδες Σωματεία Εργαζομένων και Επιχειρήσεις σε εργασιακά θέματα.

Διατέλεσε Σύμβουλος σε τρία Υπουργεία της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπήρξε επί έτη ενεργό μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι Μεσολαβητής, Μέλος του Σώματος Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Δημοσιεύει άρθρα και μελέτες σε νομικά περιοδικά εργατικού δικαίου και εργασιακών σχέσεων και σε εφημερίδες.

ΚορονοϊόςμισθοίεργασιακάΓιάννης Καρούζοςεπίδομα αδείαςδώρο Πάσχα