Οικονομία|24.06.2020 13:50

Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος: Τρίτη θητεία του Στέλλιου Μπουτάρη στο τιμόνι των οινοποιών

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με απαρτία συμμετοχής στην τελευταία γενική συνέλευση της Ενωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (σ.σ. στις 16/06 έλαβε χώρα στο Κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή Θεσσαλονίκης) ψηφίστηκε πανηγυρικά από την ολομέλεια το νέο διοικητικό συμβούλιο για τη διετία 30/6/2020-30/6/2022.

Ετσι, για τρίτη συνεχόμενη θητεία τα 29 μέλη της Ενωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» ανέθεσαν στο συνάδελφό τους Στέλλιο Μπουτάρη να ηγηθεί ως πρόεδρος, οδηγώντας ουσιαστικά την ιστορική Ενωση στη νέα δεκαετία και σε μία νέα εποχή.

«Η Ενωση μας είναι ένα υπόδειγμα συλλογικού οργάνου στο χώρο του κρασιού και αυτό οφείλεται κυρίως στη δική μας ομοψυχία όπως και στο γεγονός ότι έχουμε οργανωμένες δομές και διοίκηση. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα, θα τα αναλύσουμε, θα τα οργανώσουμε και θα αποφασίσουμε ποια θα υλοποιήσουμε. Είναι σημαντικό να συζητάμε κάθε τόσο την μακροπρόθεσμη κατεύθυνση της Ενωσης, έτσι ώστε να είμαστε όλοι πάντα συντονισμένοι στους ίδιους στόχους και να έχουμε τις ίδιες προσδοκίες» δήλωσε ο Στέλλιος Μπουτάρης ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Το νέο δς της «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» το οποίο πλέον απαρτίζεται από 13 μέλη, εκπροσώπους των οινοποιείων-μελών της Ενωσης έχει ως εξής:

Πρόεδρος Στέλλιος Μπουτάρης (Κτήμα Κυρ Γιάννη)

Διευθύνων Σύμβουλος Στέλιος Κεχρής (Οινοποιείο Κεχρής)

Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσάνταλης (Τσάνταλη)

Μέλη

Κωνσταντίνος Γαριπίδης (Kitrvs Winery)

Μαριάνθη Γεροβασιλείου (Κτήμα Γεροβασιλείου)

Βασίλης Γεωργίου (Μπουτάρη)         

Μαρία Δήμου (Κατώγι Αβέρωφ)

Αγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα)

Θωμάς Καμκούτης (Αμπελώνας Καμκούτη)

Παναγιώτης Κυριακίδης (Κτήμα Παυλίδη)

Ακης Παπαδόπουλος (Κτήμα Τέχνη Οίνου)

Ελένη Σίντου Ελένη (Zoinos Winery)

Αφροδίτη Στεργίου (Κτήμα Στεργίου)

Οι στόχοι

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το έργο που πραγματοποιήθηκε στη θητεία του από τον Ιούνιο του 2016 θέτοντας έξι στόχους, έναν για κάθε μία από τις βασικές δραστηριότητες της Ενωσης:

1.Νέα εταιρική ταυτότητα της Ενωσης (rebranding)

2.Συνέχιση της ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης

3.Οινοτουρισμός: Προβολή των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Αναζήτηση νέων δράσεων και ανάληψη νέων πρωτοβουλιών

4.Αναβάθμιση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

5.Εκπαίδευση. Καθιέρωση εκδηλώσεων εκπαίδευσης & γευσιγνωσίας σε καταναλωτές και επαγγελματίες.

6.Δημιουργία το «Σπίτι του Κρασιού».

Να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το «Σπίτι του Κρασιού», ένα μεγαλόπνοο έργο πολιτισμού, οινικής κουλτούρας και τουριστικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, που όμως δεν ευδοκίμησε παρά τις προσπάθειες της Ενωσης και τις προσωπικές ενέργειες του κ. Μπουτάρη, όλοι οι υπόλοιποι στόχοι ολοκληρώθηκαν πλήρως και με κάθε επιτυχία, προσθέτοντας στο προφίλ της ΟΒΕ μία μακροσκελή λίστα επιτευγμάτων.

Η νέα διετία

Για τη νέα διετία, ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε τη βασική ατζέντα θεμάτων βάζοντας νέους στόχους και εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τους προηγούμενους. Οινοτουρισμός και προβολή, εκπαίδευση κοινού, αύξηση νέων μελών, μείωση εισφορών είναι μεταξύ των νέων στόχων της επόμενης διετίας.

Επιπλέον ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε μία νέα ενότητα εργασιών στην Ενωση, την «Υποστήριξη Παραγωγής» όπως την ονόμασε, προκειμένου να βοηθηθούν τα μέλη της και σε θέματα παραγωγής πλέον, στο αμπέλι και στο οινοποιείο, ενέργεια που θα βοηθήσει σημαντικά κυρίως τις μικρότερες οινοποιίες.

Αξίζει να σημειώσουμε, στο κομμάτι της προώθησης του οινοτουρισμού, ότι μέσω του δικτύου των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» καταγράφηκαν 98.000 επισκέπτες για το 2019.

Στέλλιος ΜπουτάρηςΟινοποιοί Βορείου ΕλλάδοςΔιοικητικό Συμβούλιο